Tabara Jocurilor 2024

Controversă pe Kickstarter: Terraria & Senjutsu

În această după-amiază creatorul de conținut The King of Average a publicat pe internet video-ul de mai jos în care vorbește despre descoperirile făcute și potențiala problemă cu campania de crowdfunding a Terraria: The Board Game, joc despre care am și scris în trecut.

Campania Terraria a fost lansată în urmă cu câteva zile de compania Paper Fort Games și a strâns deja peste 1.1 milioane de dolari, fiind o implementare a unui joc video îndrăgit și cu foarte mulți fani.

Pentru a înțelege punctul de vedere prezentat în video trebuie să vorbim despre o altă campanie de pe Kickstarter, Senjutsu: Battle for Japan. Campania creată de Stone Sword Games a străns peste 1.2 milioane de dolari în 2021 cu promisiunea de a livra Senjutsu în mai 2022.

Doi ani mai tărziu, livrarea încă nu a fost finalizată, mulți susținători încă așteptând jocurile și apelând la secțiunea de comentarii pentru a-și exprima nemulțumirea, inclusiv pentru faptul că nu li se mai răspunde la mesaje.

Revenind la subiectul zilei, ceea ce The King of Average a descoperit este că fondatorul Stone Sword Games, James Faulkner a înființat în 2023 și compania Paper Fort Games, ceea ce nu este menționat nicăieri în noua campanie, lucru care ar fi putut să dea susținătorilor de gândit dacă aceeași oameni sunt în spatele celor două jocuri poate aceleași probleme de la Senjutsu vor urma și la Terraria.

În secțiunea de comentarii de la campania Senjutsu au apărut deja speculații cum banii de la o nouă campanie de succes a companiei vor fi folosiți să finanțeze producția și livrarea jocurilor promise din 2021.

Până la ora publicării acestui articol nu a fost postat niciun mesaj din partea companiilor Stone Sword Games sau Paper Fort Games.

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Descoperire Uimitoare: Colecție Medievală de Jocuri găsită

Descoperirea unei colecții de jocuri de aproape 1.000 de ani, inclusiv un pion de șah bine conservat, piese de joc și zaruri, a fost un eveniment deosebit pentru un grup de arheologi. Această descoperire promite o perspectivă interesantă asupra lumii jocurilor nobilimii medievale și a originilor jocului de șah în Europa. Cu mai mult de […]

Citește mai mult
Știri

Essen Spiel renunță la folosirea artei AI în promovarea festivalului

Essen Spiel, a anunțat că renunță la utilizarea imaginilor generate de inteligența artificială pentru promovarea evenimentului în urma criticilor apărute din cauza campaniei de anul trecut și a incertitudinilor legale legate de tehnologie. Festivalul din Germania este cel mai mare festival de jocuri de societate din lume, urmat de GenCon (SUA) și UK Games Expo (Marea Britanie). […]

Citește mai mult
Știri

Nominalizările pentru Spiel des Jahres 2024 au fost anunțate

Nominalizările pentru Spiel des Jahres (Jocul Anului) pentru 2024 au fost anunțate astăzi printr-un live stream, evenimentul fiind așteptat cu mare interes. Acest premiu este considerat cea mai mare distincție din industria jocurilor de scoietate, onorând jocurile care se evidențiază prin inovație, accesibilitate și divertisment. Din momentul înființării sale în 1979, Spiel des Jahres a […]

Citește mai mult