Tabara Jocurilor 2024

Cum un simplu joc de societate a schimbat un consiliu municipal

Suntem obosiţi de şedinţele sau reuniunile consiliului care par seci şi procedurale? Dorim să putem inspira mai multă coeziune şi acord la întâlnirile publice? Hai să jucăm un joc de societate.

Asta a făcut Consilierul Anne Barrington din oraşul Parker, CO.

Consilierul Barrington a participat la o sesiune la Summitul oraşelor NLC 2023, intitulată BUILT: Angajamentul comunităţii pentru crearea locurilor şi proiectarea infrastructurii. Această sesiune interactivă a prezentat un instrument sub formă de joc de societate pentru implicarea creativă a comunităţii. Instrumentul, proiectat de Sojourn Theatre în 2007, a fost creat ca un proiect de dialog civic care abordează provocările locuinţelor, infrastructurii, coeziunii de cartier şi echităţii în oraşele americane.

BUILT îi provoacă pe jucători să-şi proiecteze propria stradă, cartier şi oraş în colaborare cu vecinii lor. La fiecare pas, jucătorii aleg locaţiile unor locuri comune precum parcuri, locuinţe accesibile, staţii de epurare a apelor uzate, închisori, şcoli, magazine alimentare şi ferme solare. Plasarea acestor elemente ale oraşului necesită negociere şi colaborare între jucători, forţându-i să-şi exprime valorile şi să facă compromisuri pentru a construi cel mai bun oraş posibil pentru toţi cei implicaţi. Instrumentul este atent proiectat şi este cel mai eficient atunci când este facilitat de artiști care au fost instruiţi în practicile şi structura de facilitare a jocului conform intenţiilor.

Sesiunea Summitului oraşelor, facilitată de designerii originali Michael Rohd şi Shannon Scrofano, a demonstrat complexitatea şi rolul dialogului comunităţii pe măsură ce oficialii iau decizii cu privire la mediul construit. Publicul a fost invitat să urmărească o echipă alcătuită din colegi jucând jocul şi discutând experienţa şi utilizările potenţiale.

După participarea la sesiune, Barrington a vrut să aducă BUILT în oraşul său. S-a consultat cu designerii, a recreat propriile piese de joc, a făcut propria tablă de joc şi a facilitat jocul împreună cu colegii săi. “Am știut că le-ar fi plăcut și am știut că l-ar fi înțeles”, a spus Barrington.

Consilierul Barrington vede valoarea unui instrument precum BUILT în capacitatea sa de a oferi un spaţiu neutru pentru a discuta problemele comunitare conflictuale. “Oamenii ar putea intra într-o astfel de activitate foarte mânioşi şi crezând că știu totul. Dar cred că, la sfârşitul sesiunii, ar crea o mai bună înţelegere … și nu ar fi atât de multă ostilitate la plecare de la sesiune.”

“Când lucrezi alături de cineva şi ajungi să îi cunoşti, şi îi vezi faţa … Cred că asta creează comunitate.”
– Consilier Anne Barrington din Parker, CO

După aducerea instrumentului BUILT în oraşul ei, Consilierul Barrington a împărtăşit: “Cred că a fost puternic pentru Consiliul nostru să-şi amintească că chiar şi în mintea noastră [atunci când] credem că facem ceva pentru binele comunităţii noastre [prin planificarea unui dezvoltări controversate sau schimbări], totuşi nu vrem să se întâmple în propria curte.” Exerciţiul i-a ajutat să reflecteze la procesul de schimbare şi dezvoltare a comunităţii.

Oraşele sunt obişnuite să sprijine artele şi cultura. Dar oraşele poate ar trebui să ia în considerare niveluri mai adânci de parteneriat cu artiștii pentru a sprijini toate domeniile guvernării lor. Colaborarea cu artiștii poate ajuta guvernele locale să realizeze obiective comune şi continue care adesea par a fi greu de realizat.

Gazeta Jocurilor

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Invincible: O Nouă Aventură în Universul Supereroului

Ceea ce a început ca o serie de benzi desenate în 2003 s-a transformat într-o serie multimedia, incluzând un serial animat și un joc video. Acum, avem Invincible: The Hero-Building Game, un joc de societate disponibil acum pentru precomandă. Conform unui comunicat de presă oficial, Invincible: The Hero-Building Game este o experiență cooperativă bazată pe […]

Citește mai mult
Crowdfunding Știri

Terraria: Trailer Lansat Înainte de Începerea Campaniei

Terraria, un joc video 2D sandbox de tip action-adventure, a devenit un fenomen global de la lansarea sa în 2011. Dezvoltat de Re-Logic, Terraria oferă jucătorilor o lume generată procedural, plină de posibilități. Cu vânzări de peste 50 de milioane de copii pe PC, console mobile și platforme dedicate, Terraria și-a câștigat locul ca fiind […]

Citește mai mult
Știri

Câștigătorii concursului de design Diana Jones Award primesc premiu în valoare de 6.500 de dolari

Comitetul premiului Diana Jones a dezvăluit cei patru câștigători al celui mai recent program destinat designerilor emergenți, care vor primi fiecare un pachet de premii în valoare de 6.500 de dolari, incluzând o excursie cu toate cheltuielile plătite la Gen Con. Programul își propune să amplifice vocile designerilor de jocuri de societate aflați la început […]

Citește mai mult