Jocuri, prieteni și Colibița: Tabăra Jocurilor 2024 din perspectiva howtoplay

Articol scris de:

TABĂRA JOCURILOR, un eveniment la a treia ediție care își propune să aducă împreună cât mai mulți iubitori ai jocurilor de societate, a început pe 7 iulie și este în plină desfășurare săptămâna aceasta. O săptămână plină de jocuri, concursuri, premii și activități în aer liber într-o locație superbă, Colibița!

Gazeta Jocurilor a fost preluată în această perioadă de către creatori de conținut board games prezenți în Tabără, iar astăzi ne vorbește Liviu de la howtoplay despre experiența sa.

Jocuri

În tabără și la evenimentele de boardgames pentru mine este mai mult despre socializare decât despre jucat foarte multe jocuri. Trebuie să fiu sincer și să menționez că eu la genul ăsta de evenimente încerc să nu mă afund in jocuri complexe, ce durează foarte mult, ci să încerc boardgames care se joacă in mai multe persoane, sau care sunt destul de scurte.

Așadar, pe lista mea de până acum se regăsesc jocuri precum: Spicy, Junk Art, Flowers, Dexplicații, Can’t stop, În linii mari, Azul și alte câteva joculețe “de buzunar”.

Activități

Tabăra este încă la început, dar pot spune că au avut loc destul de multe activități deja.

Câteva dintre ele:

  • Jocuri la cafea
  • Testare de prototipuri
  • Un joc de “In linii mari” cu aproximativ 60 de participanți
  • Puzzle-uri rezolvate la comun
  • Ediția specială a jocului de Boardle care este deja cunoscut în comunitate
  • Game Search – un joc de găsit la comun 200 de titluri de jocuri ascunse intr-un grid de litere.

Unul dintre preferatele mele a fost mega jocul “In linii (foarte) mari”, unde spre surpriza tuturor echipa de copii a reușit să deseneze și să ghicească o cămilă foarte repede.

Tabăra Jocurilor

În momentul în care discutăm despre Tabăra Jocurilor, participanții sunt esențiali. Aceștia sunt open-minded, foarte sociabili și prietenoși dincolo de competitivitate. Aici îți poți găsi foarte ușor prieteni de joacă – sigur găsești pe cineva cu aceleași gusturi ca ale tale. E de menționat și faptul că nu toți fac parte din comunitate, ceea ce înseamnă că iau parte și la jocuri clasice sau de petrecere.

Anul acesta distracția are loc la Colibița, unde avem acces gratuit la diverse facilități de relaxare atât indoor, cât și outdoor. Ne-am plimbat cu hidrobicicletele, am jucat tenis de masă, am înotat în lacul Colibița și ne-am bronzat pe malul piscinei exterioare. Alte opțiuni sunt bazinele interioare cu hidromasaj, plaja sau biliardul și air hockey-ul.

Ne pare rău dacă nu ați apucat ediția de anul acesta a Taberei dar vă așteptăm în toamnă la Zilele Jocurilor unde toată comunitatea de jocuri de societate se strânge în fiecare an la Târgu Mureș. Festivalul este la a 10-a ediție anul acesta și va avea loc în perioada 25-27 octombrie!

Suntem alături de tine în alegerea jocului potrivit. Monitorizăm prețurile la peste 150.000 jocuri și explicăm lunar la sute de oameni diferite jocuri.

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult