Jocuri, prieteni și “Cool Ibița” : Tabăra Jocurilor 2024 din perspectiva BoardGameColors

Articol scris de:

Cand mi-a zis soția ca ma duce în tabara la Ibiza sa joc cele mai noi jocuri de societate m-am bucurat super tare. Când tot insista și îmi spunea ca e Cool Ibiza i-am zis ca știu, dar totuși aveam o urmă de îndoială ca acolo lumea se joaca board games. Lucrul care m-a intrigat cel mai tare a fost când mi-a zis ca mergem cu mașina pana acolo și ca facem doar vreo 6 ore. Când am aflat ca nu e Cool Ibiza ci Colibita mi s-a desumflat puțin buritoul. Asa ca pana la urma mi-am luat gândul de la fițe de Spania și m-am bucurat ca o sa ajung pe malul lacului Colibita, supranumit și marea dintre munți.

Ne-am făcut bagajele, burdusindu-ne mașina cu o grămadă de jocuri pe care ne doream sa le jucam și în 6-7 ore am ajuns aproape unde se atârnă harta în cui. Și nu am fost dezamăgiți.

TABĂRA JOCURILOR, un eveniment la a treia ediție care își propune să aducă împreună cât mai mulți iubitori ai jocurilor de societate, a început pe 7 iulie și este în plină desfășurare săptămâna aceasta. O săptămână plină de jocuri, concursuri, premii și activități în aer liber într-o locație superbă, Colibița!

Gazeta Jocurilor a fost preluată în această perioadă de către creatori de conținut board games prezenți în Tabără, iar astăzi ne vorbesc cei de la BoardGameColors despre experiența lor.

Jocuri

Am fost super încântați sa găsim o grămadă de jocuri puse la dispoziție de organizatori și de ceilalți jucători. Am avut la dispoziție o gama larga de jocuri, începând de la kickstarter cu cutii uriașe precum Heroes III sau Dune War for Arrakis pana la jocuri care încă nu au apărut pe piață și chiar și prototipuri aduse de designerul de jocuri Simone Luciani.

Când am ajuns am început în forță jucând câteva jocuri care le aveam de mult pe lista dar chiar dacă le aveam în biblioteca nu am apucat sa le jucam. Avantajul unui eveniment cu o grămadă de participanți este ca vei găsi mereu pe cineva care a jucat jocul, este dispus sa îl joace din nou și e gata sa ți-l explice. Asa ca am profitat și am jucat Nucleum si Inventions: Evolution of ideas. Am rejucat și jocuri dragi noua precum Forest Shuffle, Clans of Caledonia dar și alte jocuri de care ne-am îndrăgostit după ce le-am jucat prima data aici: Hansa Teutonica și Flamme Rouge.

Activități

Principalul motiv pentru care am venit în tabăra a fost să ne jucăm Board Games. Dar pe lângă asta am ajuns să participam la o grămadă de activități fun. Mulțumită celor de la Boardiacs avem în fiecare zi challenge-uri noi, puzzle-uri noi de rezolvat, treasure hunt, toate acestea pentru șanse în plus pentru premiul de la finalul taberei.

Ne-am bucurat sa ne facem noi prieteni și sa ne întâlnim vechi prieteni din toate colturile țării. Dar cel mai mult ne-am bucurat ca anul acesta tabara a fost Internațională și am avut șansa să vedem și să ascultam un designer celebru de jocuri.

Tabăra Jocurilor

Ne pare rău dacă nu ați apucat ediția de anul acesta a Taberei dar vă așteptăm în toamnă la Zilele Jocurilor unde toată comunitatea de jocuri de societate se strânge în fiecare an la Târgu Mureș. Festivalul este la a 10-a ediție anul acesta și va avea loc în perioada 25-27 octombrie!

In spatele numelui de scena BoardGameColors se ascund Marian si Larisa. Primul contact cu jocurile de societate l-au avut cu peste 15 ani in urma si de atunci nu se mai pot opri din joaca.

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult