Tabara Jocurilor 2024

Kickstarter și Gamefound în 2023 și previziuni pentru 2024

Pornind de la un post al lui Dragoș Nicolaescu, am zis să împărtășesc cu mai multă lume ce s-a întâmplat în 2023 pe cele două mai mari site-uri de crowdfunding la momentul actual, plus câteva previziuni pentru 2024 din articolul de pe Kickstarter.

Surse utilizate: Kickstarter – The Creative Download: Trends in Games & Gamefound – Welcome to 2024!

Cele mai profitabile proiecte:

Kickstarter
BattleTech: Mercenaries – $7,549,242

Gamefound
Nemesis: Retaliation – $15,969,475

Alte numere de la Kickstarter:

  • 65% din proiectele din categoria Jocuri și-au atins pragul monetar pentru lansare
  • +17% vs 2022 in numărul total de proiecte ce au atins succes
  • +14% vs 2022 creștere în numărul total de proiecte din categoria Jocuri

Alte numere de la Gamefound:

  • +51% vs 2022 campanii lansate
  • peste 100% creștere vs 2022; $56,884,239 adunati in total din toate proiectele
  • atins pragul de 1 milion de conturi pe site
gray and black metal machine

Viitorul este aici!

Previziuni de la Kickstarter pentru 2024

Multiversul Jocurilor

Cu creșterea progresivă a jocurilor pe Kickstarter și popularitatea generală a jocurilor în întreaga lume din fiecare an, alte industrii încep să observe. În 2023, a fost lansat un film Dungeons & Dragons, care probabil va stârni mai mult interes și din partea altor categorii de divertisment. Acest lucru, la rândul său, va încuraja sperăm mai mulți creatori să-și aducă ideile în alte medii, cum ar fi filmul, muzica și televiziunea.
Ca dovada, deja a fost anuntat Un nou film bazat pe jocul de societate clasic ‘Monopoly’ este în lucru, iar actrița Margot Robbie este cea care îl produce.

Caldură sociala prin jocuri comode

Un trend destul de mare a fost board games ce nu sunt doar despre câștig sau pierdere, ci despre a te apropia și a cunoaște mai bine pe cei din jurul tău și creând momente memorabile. Câteva exemple sunt Hurt Party sau Garbage and Glory. Creatorii de jocuri devin din ce în ce mai creativi și cu puțin noroc o să vedem și mai multe board games focusate pe subiecte constructive.

Masa Cu Boardgames

Facem totul pentru comunitatea de board games din Romania. Review-uri video, prezentari de joc, playthrough, concursuri amicale, articole, poze, skit-uri. Youtube, Instagram, TikTok, etc.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Invincible: O Nouă Aventură în Universul Supereroului

Ceea ce a început ca o serie de benzi desenate în 2003 s-a transformat într-o serie multimedia, incluzând un serial animat și un joc video. Acum, avem Invincible: The Hero-Building Game, un joc de societate disponibil acum pentru precomandă. Conform unui comunicat de presă oficial, Invincible: The Hero-Building Game este o experiență cooperativă bazată pe […]

Citește mai mult
Crowdfunding Știri

Terraria: Trailer Lansat Înainte de Începerea Campaniei

Terraria, un joc video 2D sandbox de tip action-adventure, a devenit un fenomen global de la lansarea sa în 2011. Dezvoltat de Re-Logic, Terraria oferă jucătorilor o lume generată procedural, plină de posibilități. Cu vânzări de peste 50 de milioane de copii pe PC, console mobile și platforme dedicate, Terraria și-a câștigat locul ca fiind […]

Citește mai mult
Știri

Câștigătorii concursului de design Diana Jones Award primesc premiu în valoare de 6.500 de dolari

Comitetul premiului Diana Jones a dezvăluit cei patru câștigători al celui mai recent program destinat designerilor emergenți, care vor primi fiecare un pachet de premii în valoare de 6.500 de dolari, incluzând o excursie cu toate cheltuielile plătite la Gen Con. Programul își propune să amplifice vocile designerilor de jocuri de societate aflați la început […]

Citește mai mult