Mattel promite să facă jocurile mai accesibile pentru persoanele cu deficiențe de vedere

green red and yellow heart illustration

Mattel va reface design-ul la majoritatea jocurilor sale pentru a le face mai accesibile pentru cei cu deficiențe de precepție a culorilor, a anunțat compania. Clienții pot aștepta versiuni noi pentru jocuri precum Uno, Phase 10, DOS, Blokus și Tumblin’ Monkeys – 80% din portofoliul companiei.

Până la sfârșitul anului 2025, 90% dintre jocuri, inclusiv cele mobile, vor fi accesibile pentru cei cu deficiențe de percepției a culorilor. Acestea vor include modele, simboluri și alte indicii pentru a ajuta la diferențierea cărților, pe lângă nuanța acestora.

La Mattel, suntem mândri că portofoliul nostru de jocuri continuă să aducă oamenii împreună – depășind limbile și culturile – iar această inițiativă de a oferi mai multe jocuri accesibile pentru cei cu deficiențe de percepție a culorilor este o altă dovadă a drumului nostru către incluziune.

Ray Adler, vicepreședinte, Mattel

Suntem mândri să ajutăm la creșterea conștientizării pentru comunitatea celor cu deficiențe de percepție a culorilor și să facem produsele noastre accesibile pentru mai mulți oameni, astfel încât toți fanii să poată să se adune și să se bucure de jocurile universale.

Au fost consultați mai mulți experți în deficiențele de percepție a culorilor și daltonism – inclusiv angajați ai companiei cu aceste deficiențe. Pentru a sărbători această mișcare, copii ale jocurilor actualizate vor fi donate taberelor de vară ale YMCA.

Mattel s-a angajat să proiecteze produse care să reflecte mai bine lumea de azi și să creeze un impact social pozitiv. Aceasta include aducerea pe piață a unor produse mai reprezentative și mai incluzive pentru toate mărcile Mattel.

Mason Williams, șeful global al diversității, echității și incluziunii companiei

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult