Tabara Jocurilor 2024

Noua șefă a Funko, venită de la Wizards of the Coast în urma controversei DnD

red and black robot standing on brown wooden floor

Numele oficial al noii CEO a Funko va fi Cynthia Williams, care a ocupat anterior postul de președinte al companiei Wizards of the Coast. Înainte de această poziție, Williams a deținut funcții de conducere la Amazon și Microsoft.

În perioada 2022-2024, Williams a condus Wizards of the Coast, preluându-și responsabilitățile de la fostul CEO Chris Cocks. De asemenea, a supervizat divizia de jocuri de masă a Hasbro, care include jocuri precum HeroQuest și Monopoly. Williams a părăsit funcția sa la Wizards of the Coast pe 26 aprilie.

Într-un comunicat de presă, Jesse Jacobs, președintele comitetului de nominalizare și guvernanța corporativă al Funko, a afirmat că numirea lui Williams a fost rezultatul unui proces riguros de selecție.

Sub conducerea lui Williams, Wizards of the Coast a înregistrat profituri semnificative, în special datorită vânzărilor de cărți Magic the Gathering. Totuși, divizia sa a fost afectată de concedieri în ianuarie 2024.

Wizards of the Coast a avut o perioadă dificilă din punct de vedere al relațiilor publice sub conducerea lui Williams, în timpul căreia s-au făcut modificări asupra licenței sub care alte părți pot dezvolta conținut adițional pentru DnD. Ulterior WotC a trebuit să renunțe la aceste schimbări în urma rezistenței vehemente din partea publicului.

Cu toate acestea, controversa a marcat un moment cheie în istoria DnD în urma căreia mai multe companii au decis să își dezvolte propriile jocuri în loc să mai contribuie la universul existent.

Gazeta Jocurilor

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Invincible: O Nouă Aventură în Universul Supereroului

Ceea ce a început ca o serie de benzi desenate în 2003 s-a transformat într-o serie multimedia, incluzând un serial animat și un joc video. Acum, avem Invincible: The Hero-Building Game, un joc de societate disponibil acum pentru precomandă. Conform unui comunicat de presă oficial, Invincible: The Hero-Building Game este o experiență cooperativă bazată pe […]

Citește mai mult
Crowdfunding Știri

Terraria: Trailer Lansat Înainte de Începerea Campaniei

Terraria, un joc video 2D sandbox de tip action-adventure, a devenit un fenomen global de la lansarea sa în 2011. Dezvoltat de Re-Logic, Terraria oferă jucătorilor o lume generată procedural, plină de posibilități. Cu vânzări de peste 50 de milioane de copii pe PC, console mobile și platforme dedicate, Terraria și-a câștigat locul ca fiind […]

Citește mai mult
Știri

Câștigătorii concursului de design Diana Jones Award primesc premiu în valoare de 6.500 de dolari

Comitetul premiului Diana Jones a dezvăluit cei patru câștigători al celui mai recent program destinat designerilor emergenți, care vor primi fiecare un pachet de premii în valoare de 6.500 de dolari, incluzând o excursie cu toate cheltuielile plătite la Gen Con. Programul își propune să amplifice vocile designerilor de jocuri de societate aflați la început […]

Citește mai mult