Tabara Jocurilor 2024

Repejor Puisor – Review

Articol scris de:

Repejor Puișor este un joc de societate făcut pentru copii de către un copil. Cu puțin ajutor, bineînțeles. Autorul jocului este unul dintre cei care au creat faimosul joc Exploding Kittens, Elan Lee, împreuna cu fiica lui de 4 ani.

Este un joc de familie, interactiv si amuzand atât pentru copii, cat si pentru adulti.

CUM SE JOACĂ

Jocul este cat se poate de simplu. Fiecare jucător va primi un cuib, se vor plasa cele 3 teancuri de cărți la îndemâna tuturor jucatorilor si se va porni puisorul gălăgios. Cronometrul puisorului durează 2 minute, timp in care jucatorii il vor pasa de la unul la celălalt. Ca să îl poată da mai departe, jucătorul care are puișorul trebuie să scuture puisorul care are un zar in interior si în funcție de rezultatul zarului acesta va îndeplini o provocare sub vocea nelinistită a puiuțului. Numai după ce a realizat provocarea poate da puișorul mai departe, sperând să nu ajungă din nou in dreptul lui.

În momentul în care puișorul s-a oprit din vociferat si a țipat, jocul se încheie iar câștigător este jucătorul care a fost inaintea celui care deține puișorul.

DESFĂȘURAREA JOCULUI

Repejor Puișor este o varianta a jocului Cartoful Fierbinte, însă cu zar, provocari si cronometru.

Ceea ce ii atrage in prima faza pe copii este cutia jocului. Aceasta este decupata astfel încât puișorul să te privească pătrunzător în toata splendoarea lui.

Odata deschisa cutia și dezvaluit animalutul, începe gălăgia. Dacă vom apăsa pe micul buton de pornire, croncăneala va înceta după cele 2 minute de joc. Aceasta este durata unui joc de Repejor, Puișor!, dar sunt sigură că nimeni nu se poate opri după doar o partidă. Noi întotdeauna am jucat minim 5 la rând.

Zarul din interiorul puișorului are fețe colorate, fiecărei culori fiindu-I asociată o anumită acțiune. Violet, verde, albastru – îndeplinești activitatea de pe prima carte din teancul de culoarea corespunzatoare. Galben – dă rapid din nou cu zarul. Roz – părăsește cercul, atinge ținta și intoarce-te. Aceasta țintă este reprezentată de poponețul unui puișor care va fi plasat în afara cercului de joc, intr-un loc agreat de toata lumea. Curcubeu – fața wild, cand trebuie să alegi orice activitate iti place.

Cărțile de activități cu provocări sunt foarte diverse. Ele vor stimula atât imaginația jucătorilor prin provocări de felul “Dă un nume nou puișorului”, “Descrie ce poartă fiecare cu o voce amuzantă”, cât și activitatea fizică, spre exemplu prin “Sari ca o stea”, “Încordează-ți mușchii”, “Galopează ca un cal”. Sunt sigură că “Trăgându-te pe poponeț” sau “Scărpinând burtica” veți aduce zâmbetul pe buze și celui mai ursuz copil.

Cutia jocului recomandă a fi jucat cu copiii cu vârsta peste 4 ani, însă poate fi lejer jucat de la 3 ani. A fost o surpriză plăcută să văd un joc pentru copii care are in regulament o rubrică specială cu instrucțiuni pentru copii, pe care părinții să le citească copiilor. De multe ori ne încurcăm în explicații încercând să îi învățam jocul.

Pe noi acest joc ne-a bine dispus instant. După o zi grea la muncă și poate o zi dificilă la grădiniță când cei mici adună multe frustrări, Repejor, Puișor! a fost modalitatea perfectă de a de destinde prin râsete și de a intra din family mode.

ARTĂ ȘI COMPONENTE

Jocul este calitativ. Puișorul este realizat dintr-un plastic gros ce pare rezistent la cădere (nu am testat însă).

Ilustrațiile sunt desenate simplu, dar simpatic și amuzant, cât să îi atragă pe cei mici. Pe fiecare carte este desenat un puișor în diferite poziții sau făcând diferite activități, în funcție de cerințele cărții.

CONCLUZII

Repejor Puișor este modalitatea perfectă de a te conecta cu cei mici. Cronometrul gălăgios, senzatia de tensiune, provocarile amuzante și rasetele tuturor cu siguranță vor crea amintiri nepretuite in familie, poate după o zi încărcată atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Desigur, poate fi jucat și doar de adulții dornici de distracție, la o petrecere. Provocarile sunt simple și copilărești, însă știm cu toții că sunt momente când fix de asta avem nevoie.

Puteti vedea unboxingul pentru joc aici: Unboxing
Iar pe noi ne puteti urmarii aici: BoardGameColors

In spatele numelui de scena BoardGameColors se ascund Marian si Larisa. Primul contact cu jocurile de societate l-au avut cu peste 15 ani in urma si de atunci nu se mai pot opri din joaca.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Reviews

Voulez vous jouer avec moi, ce soir? – Review – Cina la Paris

Cu toții ne dorim sa gustam din viata de noapte a orașului iubirii. Cina la Paris te invita sa faci asta, insa de pe partea cealaltă a baricadei, adica din punctul de vedere al industriei ospitalitatii și, în loc de distracție, te va pune puțin la munca. Vei intra în pielea unui antreprenor în plin […]

Citește mai mult
Reviews

Salvează lumea cu Daybreak, joc nominalizat la Kennerspiel 2024

Daybreak, nominalizat la Kennerspiel des Jahres 2024, este un joc cooperativ pentru 1-4 jucători despre combaterea schimbărilor climatice, avându-i ca designeri pe Matt Leacock (cunoscut pentru Pandemic, unul dintre cele mai populare și iubite jocuri de societate cooperative) și Matteo Menapace. Jucătorii iau rolul unei puteri mondiale (China, Europa, Statele Unite și Majoritatea Lumii) care […]

Citește mai mult
Reviews

In padurea cu alune, aveau casa 2 bursuci, vine pupaza si spune…

Toți visam la plimbări lungi prin natura, în care sa vedem peisaje impresionante, sa cream amintiri frumoase și sa întâlnim animale sălbatice. Nu chiar orice animal sălbatic, cu toate ca o întâlnire nas în nas cu Moș Martin ar creea cu siguranță niste amintiri memorabile, însă nu prea văd pe nimeni sa își dorească asta. […]

Citește mai mult