Tabara Jocurilor 2024

Vacanțe și jocuri de societate – interviu cu Simone Luciani partea I

În anticiparea călătoriei sale în România anul acesta pentru a participa la Tabăra Jocurilor 2024 în iulie, Gazeta Jocurilor a stat de vorbă cu Simone Luciani pentru a-i adresa câteva întrebări despre industria jocurilor de societate, designul de jocuri, vacanțe și cum se îmbină timpul petrecut alături de familie cu munca. Acest articol este partea I a interviului care se concentrează pe evenimentele de jocuri de societate și vacanțe.

Simone Luciani este un designer italian de jocuri de societate din Fermo. Cu 4 jocuri în top 100 din toate timpurile, este cunoscut pentru jocurile sale complexe, de dificultate medie până la dificilă, precum Tzol’kin, Grand Austria Hotel, Lorenzo il Magnifico, Barrage și, mai recent, Rats of Wistar și Nucleum. Colaborează adesea cu alți designeri italieni precum Daniele Tascini, Virginio Gigli, Flaminia Brasini și Nestore Mangone. A câștigat numeroase premii prestigioase și lucrează în prezent la Cranio Creations ca Director de Dezvoltare.

Ce evenimente de jocuri de societate preferi?

Festivalurile au devenit mai mult muncă decât distracție pentru mine. Este întotdeauna plăcut să te cufunzi în mulțime și să văd atât de mulți oameni implicați în cea mai mare pasiune a mea. Dar nu mai am timp să umblu fără țintă. În schimb, îmi place să mă relaxez, să joc liniștit cu prietenii, să discut despre jocuri și să petrec câteva zile în liniște.

Ce te aștepți să vezi când mergi la un eveniment de jocuri de masă?

După cum am menționat mai sus, astăzi iubesc mai mult o săptămână de jocuri într-un mediu relaxant decât un festival, așa că mă aștept să încerc jocuri noi, să am conversații plăcute și puțin stres.

Există din ce în ce mai multe destinații de vacanță pentru jucători în întreaga lume. Ai încercat acest tip de vacanță?

De mai bine de zece ani, organizăm cu un grup de prieteni, colegi și jucători o vacanță de o săptămână, “vacanța ludică”. Formula este foarte simplă: o structură primitoare în mijlocul naturii, piscine și relaxare, o cameră mare pentru joc și sute de jocuri aduse de toți participanții. Am început cu mai puțin de zece persoane, dar acum suntem aproape treizeci. Este un eveniment foarte informal și prietenos, dar ne bucurăm foarte mult de el.

Cum îți organizezi vacanțele cu familia? De obicei iei jocuri de masă cu tine?

În afara vacanței ludice anuale (pe care din păcate trebuie să o sărim anul acesta pentru prima dată după mulți ani), ne place să călătorim, să descoperim locuri noi în Italia și în străinătate. Întotdeauna luăm cu noi câteva jocuri de societate. Depinde de moment; de obicei, dacă ne deplasăm și nu suntem acolo în principal pentru a juca, aducem jocuri destul de ușoare.

Anul acesta Simone Luciani își va petrecere vacanța cu familia la a treia ediție Tabăra Jocurilor în Colibița unde va vorbi despre jocurile de societate, iar participanții vor avea ocazia să interacționeze cu el și chiar să testeze prototipuri de jocuri încă nelansate.

As game designer, I've had the privilege in recent years of traveling and meeting gamers in various parts of the world….

Posted by Simone Luciani on Friday, March 29, 2024

Ce contează pentru tine în alegerea destinațiilor tale de vacanță?

Dacă organizăm “vacanța ludică”, totul trebuie să fie potrivit: spațiile de joc, mesele și orice altceva necesar. Dacă suntem într-o vacanță obișnuită, nu ne deranjează. Să punem câteva jocuri în valiză și să găsim o masă este posibil în orice loc, în special dacă suntem 3 sau 4 (de obicei călătoresc cu soția și cei doi copii).

Vom publica în curând următoarea parte a acestui interviu concentrat pe viața de designer de jocuri și a industriei de jocuri de societate. Până atunci mai aveți șansa să prindeți ultimele locuri în Tabăra Jocurilor, eveniment organizat de Asociația Culturală Zilele Jocurilor.

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Descoperire Uimitoare: Colecție Medievală de Jocuri găsită

Descoperirea unei colecții de jocuri de aproape 1.000 de ani, inclusiv un pion de șah bine conservat, piese de joc și zaruri, a fost un eveniment deosebit pentru un grup de arheologi. Această descoperire promite o perspectivă interesantă asupra lumii jocurilor nobilimii medievale și a originilor jocului de șah în Europa. Cu mai mult de […]

Citește mai mult
Știri

Essen Spiel renunță la folosirea artei AI în promovarea festivalului

Essen Spiel, a anunțat că renunță la utilizarea imaginilor generate de inteligența artificială pentru promovarea evenimentului în urma criticilor apărute din cauza campaniei de anul trecut și a incertitudinilor legale legate de tehnologie. Festivalul din Germania este cel mai mare festival de jocuri de societate din lume, urmat de GenCon (SUA) și UK Games Expo (Marea Britanie). […]

Citește mai mult
Știri

Nominalizările pentru Spiel des Jahres 2024 au fost anunțate

Nominalizările pentru Spiel des Jahres (Jocul Anului) pentru 2024 au fost anunțate astăzi printr-un live stream, evenimentul fiind așteptat cu mare interes. Acest premiu este considerat cea mai mare distincție din industria jocurilor de scoietate, onorând jocurile care se evidențiază prin inovație, accesibilitate și divertisment. Din momentul înființării sale în 1979, Spiel des Jahres a […]

Citește mai mult