Viitor incert pentru site-ul de știri Dicebreaker în urma achiziției de către IGN

Viitorul site-ului de știri despre jocuri de societate, Dicebreaker, a rămas incert după concedierea editorului șef Matt Jarvis și a jurnalistului Alex Meehan în urma preluării companiei de către IGN. Tăcerea continuă de patru săptămâni pe parcursul procesului de preluare.

Jarvis, care a condus site-ul încă de la înființare în 2019, a trimis un email colaboratorilor pentru a anunța că ultima zi de lucru va fi vinerea trecută, prezentându-și scuze pentru lipsa sa de implicare în procesul de concediere și afirmând că el însuși a fost “la fel de frustrat ca oricine de tăcere”.

Meehan a confirmat și ea pe Twitter că a fost concediată după aproape cinci ani de activitate la Dicebreaker.

Site-ul Dicebreaker a postat doar un singur articol după ce Gamer Network, compania mamă, a fost achiziționată de IGN pe 21 mai. Canalul YouTube al site-ului, cu 108.000 de abonați, nu a mai publicat conținut nou în ultimele patru săptămâni.

Dicebreaker, Gamer Network, nici IGN nu au dat declarații publice despre viitorul site-ului de la preluare și nu au anunțat oficial plecarea lui Jarvis sau Meehan.

Jarvis a menționat în emailul trimis colaboratorilor:

Nu pot oferi detalii precise despre viitorul Dicebreaker și a brandului în general, mai ales acum când nu mai sunt implicat în luarea deciziilor. Înțelegerea mea este că site-ul va rămâne activ pentru moment. Nu strică să vă sfătuiesc să vă arhivați munca, dacă nu ați făcut-o deja.

Înființarea Dicebreaker în 2019 a reprezentat un moment crucial pentru industria jocurilor de societate, creând un site dedicat cu jurnaliști profesioniști care au subliniat ascensiunea rapidă a acestui hobby. Dicebreaker a fost unul dintre puținii furnizori de știri despre jocurile de societate ale căror relatări depășeau simplele anunțuri de jocuri noi și recenzii, aspect considerat de o importanță extremă pentru o industrie care a crescut rapid de la un hobby relativ mic la un sector evaluat la miliarde de dolari.

Articolele publicate pe site au inclus investigații precum un reportaj despre o presupusă cultură toxică la locul de muncă al Pandasaurus Games (acuzațiile fiind negate de firmă), o analiză a impactului declinului Twitter-ului asupra creatorilor de jocuri de societate și raportarea unui val de concedieri la producătorul jocurilor de societate Dark Souls și Elden Ring, Steamforged.

Toate aceste investigații au fost realizate de Chase Carter, care în februarie a lansat site-ul de știri Rascal News.

În momentul preluării de către IGN, echipa permanentă a site-ului a inclus și pe Michael Whelan, șeful departamentului video, și pe producătorii de video, Olivia Kennedy și Maddie Cullen. În urmă cu o săptămână Michael Whelan a confirmat că a fost de asemenea concediat, declarănd:

N-am idee ce va face IGN cu brand-ul în viitor, dar dacă nu ați putut deja să vă dați seama din multiplele concedieri și nicio postare, Dicebreaker, așa cum îl știați, nu mai există.

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult