Tabara Jocurilor 2024

11 jocuri educative de copii, recomandate de un copil de 4 ani jumătate.

Articol scris de:

Pentru că multe persoane ne-au cerut recomandări de jocuri pentru copii, l-am rugat pe Gruia să aleagă din ludoteca lui jocurile care îi plac cel mai mult. Gusturile lui se schimbă de la o zi la alta, însă aceasta este lista actuală, fără o ordine anume. Unele sunt jocuri educative care se pot juca începând cu 3 ani, 4 ani, 5 ani dar și unul de 7 ani care a mers foarte bine și la un copil de 4 ani jumătate. Toate se potrivesc de minune atât la fetițe cât și la băieți.

Repejor puisor 

Jocul ăsta îți va pune în mișcare toate grupele de mușchi, te va face să cotcodăcești și să alergi prin casă. Amuzant atât pentru copii, cât și pentru adulți, efectuarea provocărilor este modalitatea perfectă de destindere și conectare cu cei mici. Obiectivul jocului este să faci provocările cât mai rapid, în cotcodăceala gălăgioasă a puișorului, care este de fapt un cronometru ce durează 2 minute. Scopul este ca puișorul să nu se oprească pe tura ta, dar nici prea departe de ea, câștigător fiind jucătorul care se află înaintea celui în cuibul căruia se afla puișorul atunci când se oprește. 

Repejor Puișor este un joc interactiv recomandat copiilor începând cu vârsta de 4 ani.

Este cu siguranță amuzant și ca party game în serile de joacă ale adulților. 

Kids Chronicles: în căutarea Pietrelor Lunii 

Un joc inovativ în care vei folosi o aplicație de mobil ce te va ajuta sa pășești într-o lume de basm și să vizitezi locații pline de magie. Kids Chronicles este un joc interactiv pentru copii de 7 ani, dar a funcționat de minune și pentru băiatul nostru de 4 ani jumătate.

Atât Gruia, cât și noi, am fost foarte încântați de ceea ce oferă jocul. De-a lungul celor 6 scenarii în jurul tău se va ţese o poveste plină de magie, vei ajuta la desfășurarea basmului, deslușind mistere și ajutând diferitele personaje din joc. Iar dacă vei fi destul de descurcăreț, la final vei deveni un vrăjitor adevărat!  

Atât partea fizică, cât și aplicația sunt traduse în română de cei de la Gameology.  

Un review mai detaliat puteți citi aici:  

Unboxingul jocului il puteți vedea aici: https://www.instagram.com/reel/C7bKO1jN5hZ/?igsh=NXlvNXQyOXRxZngw

Start la bălăceala 

Jocul o are în prim plan pe micuța broască țestoasă care a întârziat la bălăceală. Pentru a ajunge cât mai repede la lac alături de prietenii săi, aceasta va fi nevoită să plonjeze de-a lungul unei cascade. Prietenii ei însă au decis să se ascundă, așa că noi trebuie să o ajutăm să îi găsească.
Start la bălăceală este un joc de memorie si dexteritate, mecanismele cel mai des întâlnite in jocurile pentru copii. Acesta este recomandat peste vârsta de 5 ani însă, după parerea noastră, poate fi jucat cu lejeritate de la 4 ani.

Start la bălăceală este un joc de societate care stimulează memoria vizuală și antrenează dexteritatea. Cu o durată de 15-20 de minute, greu îl veți strânge după doar o partidă. Cel puțin așa a fost în cazul nostru. Ajută foarte mult faptul că, deși jocul necesită multă atenție și concentrare din partea copiilor, apar momentele astea de relaxare atunci când trebuie să se ridice de pe scaun să mai dea un bobârnac.   

Un review mai detaliat puteți citi aici: 

Unboxingul jocului îl puteți vedea aici: 

https://www.instagram.com/reel/C7UEDNMtr90/?igsh=ZTBycjVudmw1cWww

Save the Dragon 

Cine ar fi crezut că un dragon are nevoie să fie salvat? Și mai presus de toate, salvat de un copilaș? Ei bine iată ca se poate! În Save the Dragon va trebui să salvezi un dragon capturat de vrăjitorul cel rău. Pentru asta va trebui să urci până în vârful turnului, înfruntând pericolele de pe scări. Și totul devine și mai complicat atunci când pe scări se vor îngrămădi mai mulți salvatori, doar primul fiind adevăratul câștigător. 

Jocul este unul competitiv, iar jucătorul care ajunge primul în capătul scărilor va fi câștigătorul. Vei da cu zarul, în funcție de rezultat te vei muta, vei aranja obstacole/scuturi pe scări sau vei arunca un bolovan uriaș care dărâmă totul în cale.  

Jocul arată foarte bine, scările castelului fiind 3D, atrăgând foarte mult vizual.  

Gruia a fost foarte încântat de partea cu bolovanul care se rostogolește pe scări.  

Căsuța șoriceilor 

Căsuța Şoriceilor este un joc cooperativ de observare. Jucătorii implicați au la dispoziție 30 de secunde pentru a se uita prin ferestrele căsuței și a găsi obiectele pierdute. După cele 30 de secunde, lumina se stinge, iar jucătorii trebuie să răspundă întrebărilor jocului, adunând minim 12 puncte pentru a câștiga. 

Căsuța şoriceilor este un joc de memorie care, în funcție de gradul de dificultate, te pune în impas mai mult sau mai puțin. Există chiar și o variantă pentru jucătorii mici, în care poți să întorci jetoanele cu întrebări înainte de începutul fiecărei runde, în acest fel jucătorii vor știi la ce întrebare vor răspunde. Există 4 niveluri de dificultate, de la ușor la foarte dificil. Cu fiecare nivel, întrebările devin mai complicate, iar numărul obiectelor pierdute crește. La gradul de dificultate 1, jucătorii trebuie să caute si să rețină doar 6 jetoane cu obiecte pierdute, iar întrebările sunt mai puține și mai simplu formulate. O data cu creșterea gradului de dificultate, se vor adăuga jetoane în plus iar nivelul întrebărilor va fi mai ridicat. 

Un review mai detaliat puteți citi aici: 

Carcassonne Junior 

Unul dintre jocurile noastre preferate, care ne-a atras în hobby, a fost Carcassonne. Așa că atunci când am văzut varianta Junior a trebuit sa o încercăm cu cel mic.  

La fel ca în jocul original, va trebui să așezi cartonase și să formezi o hartă. Doar că lucrurile sunt mult simplificate. Pe fiecare cartonaș vei avea unul sau mai multe personaje de diferite culori, acestea sunt așezate pe poteci. Atunci când vei închide o potecă, pe hartă se vor așeza meepleși de aceeași culoare cu personajele de pe potecă. Fiecare jucător începe jocul cu un număr de 8 meepleși, cel care reușește să îi pună primul pe toți pe hartă este câștigătorul.  

Lotti Karotti Deluxe 

Un joc simplu dar plin de capcane. Jocul este o cursă, cine va ajunge primul cu unul dintre iepurași în vârful dealului va fi câștigătorul.  

Doar că nu este totul atât de simplu. Traseul este plin de capcane și dacă ai puțin ghinion poți să fi eliminat din cursă.  

Jucătorii au la dispoziție un teanc de carti din care vor trage câte una pe tura lor. În funcție de carte, te poți muta sau poți învârti morcovul care declanșează capcanele.  

Jocul este foarte distractiv, plin de suspans și reușește să te țină în priză, oare vei fi tu cel care reușește să ajungă primul în vârful dealului?  

Beppo 

Beppo este un ied foarte nărăvaș care abia așteaptă să apăreți pentru a juca jocul cu castane. Și anume, trebuie să aruncați cu castane și să îl nimeriți. El va sări pe tabla de joc asemenea unui ieduț și va ajunge pe un anumit tip de teren care iți va indica ce acțiune trebuie să faci. 

Este tot un joc de dexteritate recomandat de la 5 ani în sus, cu reguli simple și distracție garantată. 

Karuba Junior 

Pirați, comori, tigrii, junglă! Ești gata să pleci într-o aventură încărcată de pericole?  

În Karuba Junior trebuie să lucrați împreună pentru a descoperi comorile din junglă, va trebui să evitați pericolele și să găsiți potecile corecte care vă vor duce la cuferele cu aur, toate astea sub presiunea piraților care se apropie.  

Pe tura ta va trebui să alegi un cartonaș și sa il atașezi unei poteci existente. Jucătorii trebuie să lucreze împreună ca potecile să nu se blocheze.  

Corabia piraților, tigrii și comorile care se ascund pe cartonașe dau o oarecare tensiune jocului, ținându-te în suspans atunci când este întors fiecare. Chiar dacă tigrii nu îți vor face niciun rău, aceștia vor bloca poteca și va trebui să cauți altă cale spre comoară. Dacă toate potecile sunt blocate jocul este pierdut. Spre deosebire de tigrii, cartonașele cu pirați pot face jocul să dureze foarte puțin în situația în care jucătorii au ghinionul să extragă doar acele cartonașe. Pirații se vor apropia foarte rapid de țărm să își revendice comoara, iar tu vei pierde jocul.  

Potecile prin pădure trebuie create cu grijă, lăsând mereu cât mai multe deschideri libere și locuri unde pot fi așezate cartonașe pentru a continua poteca. Ne-am aflat destul de des în situația în care am pierdut jocul pentru că toate potecile au ajuns blocate, fie de tigri, fie de cufere cu comoară. 

Valley of the Vikings  

Vă place să dărâmați butoaie? Ei bine, în acest joc, trebuie să participați în concursul annual de bowling cu butoaie. Un joc tactic de dexteritate în care trebuie să loviți mingea cu o paletă mică și să dărâmați butoaiele adversarilor. Destul de riscant însă, pentru că astfel puteți să dărâmați și butoiul propriu și să cădeți peste bordul navei. 

Sperăm că v-am dat câteva idei de cadou pentru copii cu vârstele cuprinse între 3 și 5 ani. Pentru noi jocurile educative au fost mereu prima alegere, fie că au băiat, fie că au fata, prietenii noștrii primesc mereu jocuri la aniversările copiilor. Preferăm să oferim cadouri jocuri educative, jocuri interactive pentru că acestea sunt în egala măsură apreciate atât de copii cât și de părinți, ajutându-i să petreacă timp de calitate împreună.

Avem și un giveaway cu un joc pentru copii, jocul Kitty Bitty: 

https://www.instagram.com/p/C7aFaPStWdV/?igsh=c24wYWp1cW40eXdx

Dacă ești în căutarea unui cadou și te-ai hotărât la un joc educativ – o parte dintre jocuri, alături de multe altele, le găsiți pe www.raftulcujocuri.ro și www.gameology.ro . Pe ambele site-uri puteți pune filtre să vă arate doar jocurile recomandate copiilor.  

Iar pe noi ne găsiți pe instagram www.instagram.com/boardgamecolors  

In spatele numelui de scena BoardGameColors se ascund Marian si Larisa. Primul contact cu jocurile de societate l-au avut cu peste 15 ani in urma si de atunci nu se mai pot opri din joaca.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Reviews

Foundations of Rome – Review by Masa cu Boardgames

Morcheeba spune că Roma “nu a fost construită într-o zi”, iar Foundations of Rome reprezintă destul de bine această zicală. Deși prin acest board game poți construi Roma de mai multe ori într-o zi, ba chiar de vreo 2 ori în 2 ore, pentru a atinge perfectiunea ai nevoie de muuuulte zile. La Masa cu […]

Citește mai mult
Reviews

Repejor Puisor – Review

Repejor Puișor este un joc de societate făcut pentru copii de către un copil. Cu puțin ajutor, bineînțeles. Autorul jocului este unul dintre cei care au creat faimosul joc Exploding Kittens, Elan Lee, împreuna cu fiica lui de 4 ani. Este un joc de familie, interactiv si amuzand atât pentru copii, cat si pentru adulti. […]

Citește mai mult
Reviews

Voulez vous jouer avec moi, ce soir? – Review – Cina la Paris

Cu toții ne dorim sa gustam din viata de noapte a orașului iubirii. Cina la Paris te invita sa faci asta, insa de pe partea cealaltă a baricadei, adica din punctul de vedere al industriei ospitalitatii și, în loc de distracție, te va pune puțin la munca. Vei intra în pielea unui antreprenor în plin […]

Citește mai mult