Carcassonne – South Seas

Articol scris de:

carcassonne_south_seas_copertaCARCASSONNE – SOUTH SEAS

Anul apariţiei: 2013

Nr. jucători: 2-5

Durata unui joc: 35 minute

Designer: Klaus-Jürgen Wrede

Dependenţa de limbă: Nu este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Hans im Glück, Z-Man Games

Carcassonne – South Seas este un joc de sine stătător bazat pe clasicul Carcassonne. “Acţiunea” se petrece prin Caraibe sau alte insule exotice. South Seas este primul joc din seria “Carcassonne Around the world“.

Grafica este complet refăcută, piesele de carton sunt la fel de mari, dar pe ele vom găsi marea(în loc de câmpii), poduri (în loc de drumuri), insule cu junglă (în loc de oraşe) sau piaţă (în loc de mănăstiri). Jocul se joacă tot cu meeple-şi, ca originalul, doar că de data asta au bermude pe ei 🙂

Tura jucătorului se desfăşoară ca în jocul original, deosebirea principală e că punctele nu se fac în mod direct, de fiecare dată când se face evaluarea unei zone (fie ea mare, pod sau insulă), se vor primi resursele aferente în loc de puncte. Resursele sunt scoici, banane şi peşti şi vor fi folosite pentru a livra marfă cu corăbiile, acestea din urmă valorând puncte în funcţie de marfa livrată. Piaţa seamănă cu mănăstirile din jocul original, ea trebuie înconjurată de cartonaşe pentru a fi punctată, iar la punctarea ei se poate lua o corabie din cele disponbile fără a-i plăti costul, de obicei cea cu punctajul mai mare. În plus, având în vedere că se joacă cu mai puţini meeple, aceştia pot fi ridicaţi în cazul în care nu aveţi oameni liberi, dar în cazul acesta nu declanşează o evaluare.

Carcassonne South Seas e o gură de aer proaspăt pentru bătrânul Carcassonne, iar grafica, modul de joc familiar şi durata scurtă a unei partide nu fac decât să îl recomande şi mai tare. La fel ca în jocul original, partidele cu mai mult de 3 jucători depind foarte tare de noroc, contând mult prea mult ce piese tragi. Noi vă recomandăm să îl jucaţi în 2 jucători.

???????????South Seas nu va înlocui clasicul Carcassonne, nu îl va ajunge niciodată în popularitate, dar e un joc care merită avut şi jucat, s-ar putea să vă placă şi dacă nu v-a atras stramăşul său. Având în vedere că primul joc din seria Carcassonne Around the World e aşa reuşit, nu ne face decât să privim cu atenţie către viitoarele titluri.

Plusuri: Rapid, tactic, conceptul clasic, acum împrospătat.

Minusuri: Jocul în mai mult de 3 jucători

Carcassonne South Seas ne-a fost pus la dispoziţie de către cutia.ro şi poate fi cumpărat de aici sau de la magazinul lor din Polus Center, Cluj-Napoca.

[mc4wp_form]

Siteul boardgamers.ro e un proiect lansat în luna mai 2011 și a publicat articole până în 2020. Recenziile jocurilor au fost mutate pe Gazeta Jocurilor.

HowToPlay.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

Beppo Ieduțul Nărăvaș – Review

Micuțul Gruia coborî repede pe scara căsuței din copac. Se strecurase cât de ușor putuse astfel încât ceilalți copii din căsuța sa nu il vadă. Voia sa ajungă acasă primul, voia sa fie el cel care castiga provocarea. Mai știa si ca prietenii lui erau cam glumeți și puși pe șotii, cel mai bine era […]

Citește mai mult
Reviews

Urc la deal, cobor la vale – Maple Valley Review

După succesul avut cu Creature Comforts, cei de la Kids Table BG ne invită să revenim în satul dintre munți și să pornim într-o nouă aventură în Maple Valley. Cele mai drăguțe animăluțe din universul jocurilor de societate au din nou nevoie de ajutorul tău. După ce și-au umplut cămările cu bunătăți, au terminat de […]

Citește mai mult
Reviews

Foundations of Rome – Review by Masa cu Boardgames

Morcheeba spune că Roma “nu a fost construită într-o zi”, iar Foundations of Rome reprezintă destul de bine această zicală. Deși prin acest board game poți construi Roma de mai multe ori într-o zi, ba chiar de vreo 2 ori în 2 ore, pentru a atinge perfectiunea ai nevoie de muuuulte zile. La Masa cu […]

Citește mai mult