Tabara Jocurilor 2024

Carcassonne – South Seas

Articol scris de:

carcassonne_south_seas_copertaCARCASSONNE – SOUTH SEAS

Anul apariţiei: 2013

Nr. jucători: 2-5

Durata unui joc: 35 minute

Designer: Klaus-Jürgen Wrede

Dependenţa de limbă: Nu este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Hans im Glück, Z-Man Games

Carcassonne – South Seas este un joc de sine stătător bazat pe clasicul Carcassonne. “Acţiunea” se petrece prin Caraibe sau alte insule exotice. South Seas este primul joc din seria “Carcassonne Around the world“.

Grafica este complet refăcută, piesele de carton sunt la fel de mari, dar pe ele vom găsi marea(în loc de câmpii), poduri (în loc de drumuri), insule cu junglă (în loc de oraşe) sau piaţă (în loc de mănăstiri). Jocul se joacă tot cu meeple-şi, ca originalul, doar că de data asta au bermude pe ei 🙂

Tura jucătorului se desfăşoară ca în jocul original, deosebirea principală e că punctele nu se fac în mod direct, de fiecare dată când se face evaluarea unei zone (fie ea mare, pod sau insulă), se vor primi resursele aferente în loc de puncte. Resursele sunt scoici, banane şi peşti şi vor fi folosite pentru a livra marfă cu corăbiile, acestea din urmă valorând puncte în funcţie de marfa livrată. Piaţa seamănă cu mănăstirile din jocul original, ea trebuie înconjurată de cartonaşe pentru a fi punctată, iar la punctarea ei se poate lua o corabie din cele disponbile fără a-i plăti costul, de obicei cea cu punctajul mai mare. În plus, având în vedere că se joacă cu mai puţini meeple, aceştia pot fi ridicaţi în cazul în care nu aveţi oameni liberi, dar în cazul acesta nu declanşează o evaluare.

Carcassonne South Seas e o gură de aer proaspăt pentru bătrânul Carcassonne, iar grafica, modul de joc familiar şi durata scurtă a unei partide nu fac decât să îl recomande şi mai tare. La fel ca în jocul original, partidele cu mai mult de 3 jucători depind foarte tare de noroc, contând mult prea mult ce piese tragi. Noi vă recomandăm să îl jucaţi în 2 jucători.

???????????South Seas nu va înlocui clasicul Carcassonne, nu îl va ajunge niciodată în popularitate, dar e un joc care merită avut şi jucat, s-ar putea să vă placă şi dacă nu v-a atras stramăşul său. Având în vedere că primul joc din seria Carcassonne Around the World e aşa reuşit, nu ne face decât să privim cu atenţie către viitoarele titluri.

Plusuri: Rapid, tactic, conceptul clasic, acum împrospătat.

Minusuri: Jocul în mai mult de 3 jucători

Carcassonne South Seas ne-a fost pus la dispoziţie de către cutia.ro şi poate fi cumpărat de aici sau de la magazinul lor din Polus Center, Cluj-Napoca.

[mc4wp_form]

Siteul boardgamers.ro e un proiect lansat în luna mai 2011 și a publicat articole până în 2020. Recenziile jocurilor au fost mutate pe Gazeta Jocurilor.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

In padurea cu alune, aveau casa 2 bursuci, vine pupaza si spune…

Toți visam la plimbări lungi prin natura, în care sa vedem peisaje impresionante, sa cream amintiri frumoase și sa întâlnim animale sălbatice. Nu chiar orice animal sălbatic, cu toate ca o întâlnire nas în nas cu Moș Martin ar creea cu siguranță niste amintiri memorabile, însă nu prea văd pe nimeni sa își dorească asta. […]

Citește mai mult
Reviews

Conexiunea periculoasă Nord – Vest – Sud

Ne-au cocoșat, ne-au spart capetele, ne-au dat la gioale, s-a lăsat cu scandal și nu ne-am simțit așa bine cu o serie de board games de foarte mult timp! Jocurile din seriile North Sea, South Tigris și West Kingdom, opt la număr în acest moment, toate publicate de către Garphill Games, iar toate-l au ca […]

Citește mai mult
Reviews

11 jocuri educative de copii, recomandate de un copil de 4 ani jumătate.

Pentru că multe persoane ne-au cerut recomandări de jocuri pentru copii, l-am rugat pe Gruia să aleagă din ludoteca lui jocurile care îi plac cel mai mult. Gusturile lui se schimbă de la o zi la alta, însă aceasta este lista actuală, fără o ordine anume. Unele sunt jocuri educative care se pot juca începând cu […]

Citește mai mult