Tabara Jocurilor 2024

City of Six Moons: O provocare pentru cititorii de regulamente

City of Six Moons, este pe cale să schimbe complet modul în care învățăm un joc – cu regulamentul scris într-o limbă extraterestră pe care va trebui să o traduci pentru a juca. Și surpriza? Nu vei ști niciodată dacă ai făcut-o corect.

City of Six Moons este descris de designerul Amabel Holland ca fiind atât un joc despre ghidarea destinelor unei civilizații extraterestre, cât și un joc conceput ca și cum ar fi fost făcut de o civilizație extraterestră în viața reală.

Astfel, Holland a scris întregul regulament al jocului într-o limbă compusă din pictograme, glife și simboluri, stabilind o provocare pentru jucător de a descifra limba înainte de a putea citi regulile jocului propriu-zis. Pentru a desluși secretele jocului, va trebui să te bazezi atât pe propriile tale presupuneri culturale existente, cât și pe acceptarea faptului că cultura civilizației extraterestre care l-a creat este foarte diferită de cea a omenirii.

Cu umor, Holland menționează că jucătorii nu vor ști niciodată dacă au descifrat perfect codul, iar ea va refuza să răspundă la întrebări despre regulile jocului.

Din toate acestea, evident, nu știm exact cum va decurge jocul sau cât de mult va dura, știm doar că va fi o experiență solo cu un set de componente necesare pentru a juca jocul în cutie, alături de regulament. Presupunem că acele componente vor fi fie lipsite de limbaj, fie marcate în același cod ca regulile, deși încă nu știm ce piese de joc vor fi incluse.

Holland a confirmat că City of Six Moons va fi un “joc funcțional, rejucabil” pentru cei care reușesc să-și descifreze regulile (sau cel puțin suficient pentru a juca), deși descifrarea codului este considerată o parte esențială a pachetului.

City of Six Moons urmează să fie lansat luna viitoare de Hollandspiele, editura deținută de Holland. Mult noroc celor care se pregătesc să abordeze această provocare!

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Descoperire Uimitoare: Colecție Medievală de Jocuri găsită

Descoperirea unei colecții de jocuri de aproape 1.000 de ani, inclusiv un pion de șah bine conservat, piese de joc și zaruri, a fost un eveniment deosebit pentru un grup de arheologi. Această descoperire promite o perspectivă interesantă asupra lumii jocurilor nobilimii medievale și a originilor jocului de șah în Europa. Cu mai mult de […]

Citește mai mult
Știri

Essen Spiel renunță la folosirea artei AI în promovarea festivalului

Essen Spiel, a anunțat că renunță la utilizarea imaginilor generate de inteligența artificială pentru promovarea evenimentului în urma criticilor apărute din cauza campaniei de anul trecut și a incertitudinilor legale legate de tehnologie. Festivalul din Germania este cel mai mare festival de jocuri de societate din lume, urmat de GenCon (SUA) și UK Games Expo (Marea Britanie). […]

Citește mai mult
Știri

Nominalizările pentru Spiel des Jahres 2024 au fost anunțate

Nominalizările pentru Spiel des Jahres (Jocul Anului) pentru 2024 au fost anunțate astăzi printr-un live stream, evenimentul fiind așteptat cu mare interes. Acest premiu este considerat cea mai mare distincție din industria jocurilor de scoietate, onorând jocurile care se evidențiază prin inovație, accesibilitate și divertisment. Din momentul înființării sale în 1979, Spiel des Jahres a […]

Citește mai mult