Tabara Jocurilor 2024

Cum să pictezi o miniatură – Tainted Grail: Kings of Ruin – Waystone

Descoperă o modalitate rapida pentru pictarea detaliată a miniaturii Waystone din Tainted Grail: Kings of Ruin, publicat de Awaken Realms. Acest ghid îți va dezvălui pașii esențiali și tehnici avansate pentru a aduce aceste miniaturi la viață.

Waystone (Piatra Care Arată Calea!)

În ținutul Avalon, atunci când o Piatră Care Arată Calea se stinge, parte din regiune este acoperită de o ceață misterioasă de schimbare pură, capabilă să curbeze și să deformeze orice atinge – mai puțin pungi de realitate, mici, izolate, ce rămân în jurul pietrelor dezafectate sau a altor relicve puternice. Pentru a reprezenta acest lucru, la Inceputul Unei Zile (faza Start of the Day), toate cărțile Locație care nu ating o Piată Care Arată Calea, se întorc pe partea acoperită cu ceață.

Kings Of Ruin, Rulebook, pagina 21
Waystone pus pe două cărți Locație, in Tainted Grail: Kings of Ruin

Pregătirea miniaturilor

Înainte de picta miniaturile, este recomandată o pregătire a lor. Printre recomandări, miniaturile sunt asamblate – dacă este cazul -, lipite, mici defecte corectate și, ultimul pas, spălarea lor, pentru a elimina eventualele reziduuri sau uleiuri, ce pot rămâne de la procesul de fabricație. Mai jos este unul dintre multiplele clipuri de pe YouTube care te vor ajuta. Miniaturile Waystone nu au necesitat altceva decât o spălare, prealabilă vopsirii cu o bază (Primer).

Aplicarea stratului de bază – tehnica SLAPCHOP

Pentru început, cu ajutorul unui aerograf, am aplicat un strat de vopsea de bază, de culoare neagră. Ulterior, cu tehnica slapchop, folosind o pensula drybrush, am continuat să creez efectele de umbră și lumină cu vopsea gri si albă.

Miniaturi Waystone pregatite cu tehnica slapchop, Tainted Grail: Kings of Ruin

Pentru mai multe detalii despre tehnica SLAPCHOP, puteți urmării clipul următor.

Culorile utilizate – SpeedPaint

Tehnica slapchop merge foarte bine pentru pictarea cu vopsele SpeedPaint. Eu folosesc un set de la The Army Painter, dar există și alți producători. Alte denumiri echivalente sunt contrast paints sau xpress colors. Pentru miniatura Waystone, am folosit următoarele culori: Satchel Brown, Murder Scene, Desolate Brown, Bony Matter, Ancient Honey, Peachy Flesh, Brownish Decay, Bright Red, Maize Yellow și Chaming Chartreuse. Nu cred că există o rețetă, așa că se pot combina diverse culori, pentru diverse efecte, în funcție de preferințe.

Culori utilizate pentru pictarea miniaturii Waystone din Tainted Grail: Kings of Ruin
Culori utilizate pentru pictarea miniaturii Waystone din Tainted Grail: Kings of Ruin

Waystone: pictură miniatură și rezultatul final

Acest articol acoperă doar câteva principi de bază și pașii pe care i-am urmat pentru a picta prima din cele trei miniaturi Waystone din Kings of Ruin. Am pregătit doar câteva poze din faza inițială a procesului si rezultatul final. Lăcuirea este etapa finală, care conferă rezistență, în timp, stratului de vopsea. În funcție de efectul dorit, există lacuri mate, lucioase și satinate.

Primele nuanțe de culoare utilizate pentru pictarea miniaturii Waystone din Tainted Grail: Kings of Ruin
Miniatuira Waystone din Tainted Grail: Kings of Ruin, pictată parțial
Miniatură pictată, Tainted Grail: Kings of Ruin
Miniatură pictată, Tainted Grail: Kings of Ruin

În loc de concluzie…

Pictarea miniaturilor Waystone din Tainted Grail: Kings of Ruin este nu doar o activitate creativă, ci și o călătorie în lumea captivantă a Avalonului. Cu pași atent aleși și tehnici practice, poți aduce aceste miniaturi la viață, pregătindu-te pentru aventurile pline de mister care te așteaptă în universul jocului. Aștept cu interes să lași un comentariu despre cum îți îmbogățești tu colecția de jocuri cu mini opere de artă! 🙂

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Invincible: O Nouă Aventură în Universul Supereroului

Ceea ce a început ca o serie de benzi desenate în 2003 s-a transformat într-o serie multimedia, incluzând un serial animat și un joc video. Acum, avem Invincible: The Hero-Building Game, un joc de societate disponibil acum pentru precomandă. Conform unui comunicat de presă oficial, Invincible: The Hero-Building Game este o experiență cooperativă bazată pe […]

Citește mai mult
Crowdfunding Știri

Terraria: Trailer Lansat Înainte de Începerea Campaniei

Terraria, un joc video 2D sandbox de tip action-adventure, a devenit un fenomen global de la lansarea sa în 2011. Dezvoltat de Re-Logic, Terraria oferă jucătorilor o lume generată procedural, plină de posibilități. Cu vânzări de peste 50 de milioane de copii pe PC, console mobile și platforme dedicate, Terraria și-a câștigat locul ca fiind […]

Citește mai mult
Știri

Câștigătorii concursului de design Diana Jones Award primesc premiu în valoare de 6.500 de dolari

Comitetul premiului Diana Jones a dezvăluit cei patru câștigători al celui mai recent program destinat designerilor emergenți, care vor primi fiecare un pachet de premii în valoare de 6.500 de dolari, incluzând o excursie cu toate cheltuielile plătite la Gen Con. Programul își propune să amplifice vocile designerilor de jocuri de societate aflați la început […]

Citește mai mult