Tabara Jocurilor 2024

Horrified se extinde cu Monștri din Mitologia Greacă

“Cutia Pandorei a fost deschisă!”

Avertismentul ne întâmpină, tematic, pe măsură ce deschidem capacul cutiei pentru cea mai recentă lansare a Ravensburger din seria, Horrified: Greek Monsters. În acest nou joc de groază, se pare că șase monștri din zilele de demult au scăpat și amenință să arunce lumea elenă într-o frică veșnică! Dar nu vă faceți griji… așa cum Pandora a găsit o mică sclipire de speranță rămasă în fundul acelei cutii, te avem pe tine și pe până la patru dintre prietenii tăi pe care putem conta pentru a opri ca totul să devină cu adevărat un haos!

În Horrified: Greek Monsters, jucătorii vor prelua rolurile personajelor precum Vânător, Muzician, Hoplite, Păstor, Actor, Călător sau Marinar, fiecare având propria sa abilitate specială, pentru a se deplasa pe tablă, colectând obiecte și artefacte în timp ce lucrează împreună pentru a păstra siguranța populației și a învinge monștrii aleși pentru fiecare sesiune.

Din cei șase monștri din joc, jucătorii trebuie să aleagă doar trei pentru o dificultate “normală”, sau pot adăuga sau scădea monștri în funcție de cât de pregătiți se consideră. Chiar și în cadrul celor trei monștri aleși, dificultatea poate fi ajustată deoarece unii dintre ei sunt mai dificili de răzbit.

Ca provocare, jocul îi oferă pe Cerberus, Minotaurul, Basiliskul, Sirena, Chimera și desigur, Medusa!

Jucătorii trebuie să completeze “mini-jocul” unic al fiecărui monstru pentru a-i învinge. Acest lucru implică folosirea obiectelor găsite pe tablă. De exemplu, pentru a învinge Cerberus, jucătorii trebuie să fie la ușa Infernului și să renunțe la un jeton albastru pentru a încerca să arunce zarurile și să potrivească trei glife în jurul marginii ușii pentru a o debloca și a trimite acest câine înapoi la Hades. Dacă eșuezi, poți renunța la jetoane verzi pentru a arunca din nou de câte ori ai jetoane verzi de cheltuit.

Minotaurul îi pune pe jucători să reconstruiască un labirint pe tabla sa, conectând rutele corespunzător, în timp ce Basiliskul îi obligă pe jucători să alerge în jurul tablei, plasând obiecte în temple pentru a le binecuvânta, apoi folosind aceste obiecte binecuvântate pentru a scăpa de această teroare.

Jucătorii trebuie, de asemenea, să adoarmă fiecare cap (leu, capră și șarpe) al Chimerei înainte de a folosi o colecție de jetoane albastre, verzi și portocalii pentru a o învinge”. Sirena este învinsă jucând un joc de memorie, iar Medusa trebuie să fie ghidată în Grădina Statuilor folosind oglinzi înainte de a fi învinsă pentru totdeauna.

Potrivit lui Mike Mulvihill, designerul Horrified: Greek Monsters, alegerea monștrilor din multitudinea de opțiuni a fost dificilă. “Unul dintre lucrurile pe care încercăm întotdeauna să le facem atunci când creăm un joc Horrified este să venim cu diferite tipuri de monștri care să atragă vizual jucătorii și, în același timp, să ofere mini-jocuri noi și provocatoare”, spune Mulvihill.

Fiecare rundă din Horrified: Greek Monsters este împărțită în două faze: Eroi și Monștri. În Faza Eroilor, jucătorii își fac tura efectuând numărul de acțiuni pe care personajul lor le permite, de obicei patru. Cărțile de avantaj oferă jucătorilor acțiuni speciale și efecte cu adevărat utile care pot fi jucate, gratuit, în orice moment în timpul fazei Eroilor, chiar dacă nu este rândul tău.

Urmează apoi faza Monștrilor, unde, în mare parte, se întâmplă “lucruri rele”.

Horrified: Greek Monsters este al treilea joc din seria Horrified de la Ravensburger, disponibil acum pe site-ul acestora și în curând în magazinele de jocuri de societate.

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Descoperire Uimitoare: Colecție Medievală de Jocuri găsită

Descoperirea unei colecții de jocuri de aproape 1.000 de ani, inclusiv un pion de șah bine conservat, piese de joc și zaruri, a fost un eveniment deosebit pentru un grup de arheologi. Această descoperire promite o perspectivă interesantă asupra lumii jocurilor nobilimii medievale și a originilor jocului de șah în Europa. Cu mai mult de […]

Citește mai mult
Știri

Essen Spiel renunță la folosirea artei AI în promovarea festivalului

Essen Spiel, a anunțat că renunță la utilizarea imaginilor generate de inteligența artificială pentru promovarea evenimentului în urma criticilor apărute din cauza campaniei de anul trecut și a incertitudinilor legale legate de tehnologie. Festivalul din Germania este cel mai mare festival de jocuri de societate din lume, urmat de GenCon (SUA) și UK Games Expo (Marea Britanie). […]

Citește mai mult
Știri

Nominalizările pentru Spiel des Jahres 2024 au fost anunțate

Nominalizările pentru Spiel des Jahres (Jocul Anului) pentru 2024 au fost anunțate astăzi printr-un live stream, evenimentul fiind așteptat cu mare interes. Acest premiu este considerat cea mai mare distincție din industria jocurilor de scoietate, onorând jocurile care se evidențiază prin inovație, accesibilitate și divertisment. Din momentul înființării sale în 1979, Spiel des Jahres a […]

Citește mai mult