Tabara Jocurilor 2024

Iti place Remi / Rummikub? Da o incercare si acestor jocuri de societate

Articol scris de:

Rummikub (sau Remi in Romania)

Foarte putine persoane n-au auzit de el, iar putini nu l-au jucat, fiind considerat un joc clasic in Romania.
Chiar si pentru noi a fost unul dintre cele mai jucate jocuri de societate, cel putin in anii tineretii. Nu ca am avea cine stie ce varste inaintate, promitem ca stim cine este “Chick-fil-A Girl” 😁, dar pe la inceputul anilor 2000 jucam des. Este clar un joc cu o istorie lunga si in Romania, de fapt Alex Doppelgänger a si scris un articol despre originile jocului, puteti citi chiar Aici.

Dar noi suntem aici sa vorbim despre ce ne place mai mult, si anume jocurile de societate moderne, iar pentru ca Rummikub a avut o influenta asa mare, sunt multe jocuri de societate moderne ce folosesc elemente similare, foarte probabil inspirate de Rummikub.

Piese de Qwirkle. Poza publicata de catre Henk Rolleman prin BoardGameGeek.com

Cu aceasta idee am pornit sa facem un video in care prezentam doua astfel de jocuri, anume SETUP si Qwirkle. Ambele au elemente similare cu Rummikub, cum ar fi piesele de plastic cu numere sau simboluri pe ele cu care te etalezi si incerci sa faci cat mai multe puncte. Evident ca au si elemente noi si moderne, ca altfel nu am fi fost aici 😂.
Pentru a afla mai multe detalii despre SETUP si Qwirkle, va invitam sa urmariti videoul nostru facut special pentru aceasta ocazie.

Facem totul pentru comunitatea de board games din Romania. Review-uri video, prezentari de joc, playthrough, concursuri amicale, articole, poze, skit-uri. Youtube, Instagram, TikTok, etc.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Reviews

Voulez vous jouer avec moi, ce soir? – Review – Cina la Paris

Cu toții ne dorim sa gustam din viata de noapte a orașului iubirii. Cina la Paris te invita sa faci asta, insa de pe partea cealaltă a baricadei, adica din punctul de vedere al industriei ospitalitatii și, în loc de distracție, te va pune puțin la munca. Vei intra în pielea unui antreprenor în plin […]

Citește mai mult
Reviews

Salvează lumea cu Daybreak, joc nominalizat la Kennerspiel 2024

Daybreak, nominalizat la Kennerspiel des Jahres 2024, este un joc cooperativ pentru 1-4 jucători despre combaterea schimbărilor climatice, avându-i ca designeri pe Matt Leacock (cunoscut pentru Pandemic, unul dintre cele mai populare și iubite jocuri de societate cooperative) și Matteo Menapace. Jucătorii iau rolul unei puteri mondiale (China, Europa, Statele Unite și Majoritatea Lumii) care […]

Citește mai mult
Reviews

In padurea cu alune, aveau casa 2 bursuci, vine pupaza si spune…

Toți visam la plimbări lungi prin natura, în care sa vedem peisaje impresionante, sa cream amintiri frumoase și sa întâlnim animale sălbatice. Nu chiar orice animal sălbatic, cu toate ca o întâlnire nas în nas cu Moș Martin ar creea cu siguranță niste amintiri memorabile, însă nu prea văd pe nimeni sa își dorească asta. […]

Citește mai mult