Jocuri, prieteni și Colibița: Tabăra Jocurilor 2024 din perspectiva Board Games Community Sibiu

Articol scris de:

După mai mulți ani de restricții impuse de pandemia de COVID-19, în care participarea a fost imposibilă, a venit în sfârșit momentul mult așteptat: BoardGames Community Sibiu (BGC- Sibiu) sa se alăture Taberei Jocurilor. În perioada 7-12 iulie 2024, echipa din Sibiu și-a făcut bagajele pornind către județul Bistrița, mai precis la Colibița.

Acest eveniment este deosebit de important pentru membrii BGC-Sibiu, care au avut ocazia să îmbine plăcerea jocurilor de societate cu timpul de calitate petrecut alături de familie. Participanții au venit împreună cu părinții și copiii, transformând astfel tabăra într-o experiență de neuitat atât pentru pasionații de board games, cât și pentru cei dragi.

TABĂRA JOCURILOR, un eveniment la a treia ediție care își propune să aducă împreună cât mai mulți iubitori ai jocurilor de societate, a început pe 7 iulie și este în plină desfășurare săptămâna aceasta. O săptămână plină de jocuri, concursuri, premii și activități în aer liber într-o locație superbă, Colibița!

Gazeta Jocurilor a fost preluată în această perioadă de către creatori de conținut board games prezenți în Tabără, iar astăzi ne vorbește Terxi de la Board Games Community Sibiu despre experiența sa.

Jocuri

Scopul nostru a fost revederea față în față cu persoanele care au aceeași pasiune ca și noi, dar din alte orașe, alături de care menținem legătura prin intermediul rețelelor sociale. Tabăra Jocurilor a fost o oportunitate excelentă pentru a consolida aceste relații, facilitând întâlniri directe și oferind contextul ideal pentru a discuta, a juca și a învăța unii de la alții.

În ceea ce privește jocurile, am descoperit în tabără o varietate de jocuri adecvate pentru toate vârstele, pe care le-am testat împreună cu familia. Printre acestea, s-au remarcat jocuri precum Klaster, Klash, Setup, dar și BrainBox. Aceste jocuri au fost apreciate atât de cei mici, cât și de adulți, oferind momente de distracție și învățare pentru toți participanții.

Activități

Pe lângă jocurile de societate, am participat cu bucurie și la diverse activități organizate în cadrul taberei. Una dintre cele mai apreciate experiențe a fost activitatea desfășurată în seara de Luni, în care jocul “În Linii Mari” a fost transpus în realitate, la o scară mai mare, implicând toți participanții taberei. Această inițiativă a adus o combinație captivantă de distracție și interacțiune, oferind participanților oportunitatea de a se bucura de joc într-un mod inedit și energizant.

În cadrul acestei activități, competiția a fost intensificată și mai mult de premiile oferite, ceea ce a adăugat o doză de competiție suplimentară și a stimulat dorința de colaborare și implicare activă. Participanții au demonstrat spirit de echipă și au creat momente memorabile într-un cadru plin de entuziasm și camaraderie.

Ne pare rău dacă nu ați apucat ediția de anul acesta a Taberei dar vă așteptăm în toamnă la Zilele Jocurilor unde toată comunitatea de jocuri de societate se strânge în fiecare an la Târgu Mureș. Festivalul este la a 10-a ediție anul acesta și va avea loc în perioada 25-27 octombrie!

“Marea” noastra echipa este compusa, din 2 persoane din domeniul IT pasionate de jocuri de societate.

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult