Tabara Jocurilor 2024

Lioness Games debutează cu succes Biome pe Kickstarter și ajunge la peste 200.000 de dolari strânși

a blue sky is seen through the branches of a tree

Lioness Games, o nouă intrare în industria jocurilor de societate, a făcut un debut remarcabil cu primul său joc, Biome, care a ajuns la peste 200.000 de dolari în comenzi pe Kickstarter în doar câteva zile de la lansare.

Jocul, inspirat de pasiunea fondatorului pentru jocuri de societate și natură, a fost finanțat în doar nouă minute, atrăgând peste 3.500 de susținători din peste 20 de țări. Biome este un joc de strategie cu tematică naturală, având peste 120 de plante și animale diferite. Jocul este destinat pentru 1-4 jucători și pune accent pe plasarea cărților și construirea de tablouri. Jucătorii navighează prin cele patru anotimpuri, fiecare impactând biomul lor în mod diferit, pe măsură ce tind către biodiversitate și activează abilitățile unice ale florei și faunei pentru a câștiga.

Pe măsură ce jucătorii progresează prin cele patru anotimpuri ale jocului, trebuie să-și adapteze strategiile la condițiile în schimbare, făcând din Biome o experiență dinamică și captivantă. De exemplu, în fiecare primăvară, jucătorii plasează jetoni pentru puii de animale în cuiburi, iar în timpul verii, trebuie să-și protejeze puii de animale de prădătorii oponenților prin plasarea cărților de plante.

Leonie Grundler, fondatoarea Lioness Games, a lucrat la Airbnb în Germania și a găsit inspirație pentru Biome în timpul petrecut în cafenele de jocuri de societate din Berlin. “Locuind în Berlin, dragostea mea pentru jocurile de societate a trecut de la a fi doar un hobby la o pasiune,” își amintește Leonie Grundler.

Succesul Biome subliniază importanța construirii unei comunități de susținători cu luni înainte de lansarea unui joc pe Kickstarter. Lioness Games își propune să aducă o perspectivă proaspătă în industrie. Leonie Grundler a adăugat: “N-am crezut niciodată că voi crea un joc de societate sau că voi desfășura o campanie pe Kickstarter, dar iată-ne, câteva zile și peste 200.000 de dolari în vânzări. Iubesc natura și jocurile de societate, așa că era natural ca primul meu joc să fie tematic pe natură, în special pe biodiversitate. La Lioness Games, schimbăm această narațiune prin crearea de jocuri care rezonează cu o audiență mai largă. Jocul nostru emblematic, Biome, este o dovadă a acestui lucru, oferind o combinație unică de strategie și educație ecologică.”

Privind în viitor, Lioness Games se angajează să proiecteze jocuri unice care să stârnească bucurie, să faciliteze conexiuni, să promoveze gândirea strategică și să inspire uimire printre jucători. În conformitate cu tema jocului, Lioness Games se angajează să dea înapoi naturii. O parte din profiturile Biome-ului vor fi donate pentru a susține protecția naturii.

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Crowdfunding Știri

Trei noi extensii la Heroes of Might&Magic în curând pe Gamefound

Archon Studio a dezvăluit recent că Heroes of Might & Magic III: The Board Game va fi prezent pe Gamefound cu trei noi extensii. Aceast anunț vine în urma unei campanii Kickstarter inițiale de succes, care a strâns sprijin din partea a aproape 27.000 de susținători, acumulând 3.834.885 Euro. În urma unei cereri mari, Archon […]

Citește mai mult
Știri

IV Studios anunță Brink, un nou joc în universul Moonrakers

IV Studios, echipa din spatele joculurilor Moonrakers și Veiled Fate, a anunțat noul lor proiect: Brink. Acest joc de strategie ce urmează să fie lansat promite să ducă jucătorii într-o aventură pentru putere și influență în universul în continuă expansiune a Moonrakers. “Brink” îi aruncă pe jucători în inima unui sistem solar plin de oportunități. […]

Citește mai mult
Știri

Viitor incert pentru site-ul de știri Dicebreaker în urma achiziției de către IGN

Viitorul site-ului de știri despre jocuri de societate, Dicebreaker, a rămas incert după concedierea editorului șef Matt Jarvis și a jurnalistului Alex Meehan în urma preluării companiei de către IGN. Tăcerea continuă de patru săptămâni pe parcursul procesului de preluare. Jarvis, care a condus site-ul încă de la înființare în 2019, a trimis un email […]

Citește mai mult