Premierea CRIT Awards la GenCon a fost anulată în urma schimbării regulilor de participare

Premiile pentru jocurile de societate de rol (TTRPG) nu vor mai fi organizate la GenCon, din cauza reacțiilor legate de regulile evenimentului care au fost modificate pentru a exclude sioniștii, au anunțat organizatorii show-ului de premiere marți.

Premiile pentru Recunoașterea Creatorilor din TTRPG (CRIT) a anunțat pe 14 iunie că a modificat codul său de conduită pentru a include că “indivizii care se identifică ca sioniști, promovează materiale sioniste sau se implică în activități care susțin fără îndoială sionismul nu sunt eligibili pentru nominalizare.”

Clauza privind sionismul a fost inclusă într-o secțiune a regulamentului privind incluziunea și respectul, care interzicea sexismul, homofobia și “oricare formă de rasism, discriminare rasiala, sau xenofobie.” Schimbarea a fost făcută după ce nominalizările publice deschise se închiseseră pe 31 mai și în timp ce finaliștii erau anunțați pe 14 iunie. Votarea publicului era programată să se încheie pe 7 iulie.

Premiile CRIT au anunțat pe social media marți că spectacolul lor nu va avea loc la GenCon “Din cauza evenimentelor recente și a atenției pe care au primit-o” și “din cauza preocupărilor legate de siguranță.”

Organizatorii au declarat că vor continua cu un eveniment virtual și că cei care au cumpărat bilete pentru GenCon își pot primi înapoi banii.

Vrem să profităm de acest moment pentru a ne reafirma poziția că ura în orice capacitate nu va fi tolerată, de către niciun individ sau grup în cadrul evenimentului nostru.

au spus organizatorii într-o declarație pe Instagram

Omega Jones, cunoscut online sub numele de Critical Bard, care urma să fie gazda evenimentului, a făcut o declarație ulterioară în care afirmă că GenCon „a forțat Premiile CRIT să se retragă din cauza poziției lor și a postării legate de regulamentul anti-sionist”.

În ciuda îngrijorării exprimate cu privire la securitate, site-ul web al GenCon afirmă că a contractat o firmă pentru a asigura securitatea, iar echipa sa poate include personal de aplicare a legii, agenți de securitate și personal GenCon. Festivalul urmează să aibă loc în Indianapolis între 1-4 august.

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult