Primul Megagame din România va avea loc la Timișoara

Articol scris de:

În premieră pentru România, Proti Plays organizează primul eveniment de tip megagame, aducând participanților o experiență unică și captivantă. Evenimentul va avea loc în Timișoara, la Ambasada, între orele 10:30 și 16:30.

Ce este un megagame?

Un megagame este un board game desfășurat la scară reală, combinând elemente de jocuri de rol și wargames. Aceste jocuri implică de obicei un număr mare de jucători, de la câteva zeci până la câteva sute, fiecare având roluri și obiective specifice într-o structură mare de joc. Participarea la un astfel de joc este o experiență intensă și captivantă, oferind oportunități pentru dezvoltarea abilităților de negociere, leadership și strategie. Jucătorii se simt cu adevărat implicați în povestea jocului și în rolurile lor, creând amintiri de neuitat și legături sociale strânse.

Megagame-ul „Watch the Skies”

În cadrul megagame-ului „Watch the Skies”, jucătorii reprezintă diverse națiuni ale lumii care trebuie să gestioneze o invazie extraterestră. Aceștia vor coordona eforturile militare, diplomatice și științifice pentru a face față amenințării OZN-urilor, fără a crea panică la nivel mondial. Participanții vor juca roluri de lideri guvernamentali, prim-miniștri, președinți, diplomați, generali și oameni de știință, confruntându-se cu crize globale, precum războaie și cutremure, în timp ce gestionează și invazia extraterestră. Comunicarea și negocierile între jucători sunt esențiale pentru succesul în megagame. Participanții trebuie să colaboreze, să formeze alianțe și să navigheze în peisajul politic și social al jocului pentru a-și atinge obiectivele. Regulile jocului sunt accesibile și pot fi înțelese rapid, chiar și de cei care nu sunt familiarizați cu acest tip de jocuri.

Dacă nu ești sigur ce trebuie să faci, găsește pe cineva din altă echipă și vorbește cu el – nu se știe niciodată, s-ar putea să aibă informații pentru tine.

spune designerul jocului

Aceasta este doar prima ediție a evenimentului, urmând să fie organizate și în alte orașe din țară, nu doar în Timișoara. Nu ratați ocazia de a participa la o experiență de neuitat și de a vă testa abilitățile de negociere și strategie într-un cadru inedit.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult