Tabara Jocurilor 2024

„Slay the Spire” – Jocul video de cărți este acum un joc de cărți

Odată cu apariția jocului de societate “Slay The Spire: The Board Game”, am asistat, practic, la un ciclu complet de transformare a jocurilor video de cărți înapoi în jocuri de societate.

Este aproape inutil să menționăm că versiunea de joc de societate a lui “Slay The Spire” se tranformă foarte ușor într-un produs fizic. De fapt, dacă ați jucat “Slay The Spire”, nu mai este necesară nicio explicație suplimentară. Transpunerea este atât de reușită, încât aș paria că puteți să începeți să jucați fără să citiți niciun regulament. În cel mai rău caz, ar trebui să primiți câteva indicații cu privire la pregătirea pentru bătălie și modul în care sunt acordate recompensele. Dar asta este totul.

Dacă nu ați jucat niciodată “Slay the Spire”, vă recomand cu căldură să faceți acest lucru, mai ales dacă vă plac jocurile de cărți. Este o aventură solo în care trebuie să vă croiți drumul, începând cu un pachet de cărți banal și mediocru. Prin bătălii și evenimente aleatoare, veți obține cărți mai puternice, cărți îmbunătățite și relicve puternice. Există mai multe clase, fiecare cu propriul stil de joc și mecanici unice.

Pe măsură ce avansați în arborele hărții, vă veți apropia de șef. Șefii sunt puternici și cauzează multe daune. Cu toate acestea, oferă recompense mai mari odată ce treceți la Actul următor.

“Slay The Spire” Jucat Împreună

Varianta de joc de masă este una cooperativă, în care bătălia este organizată în rânduri. Fiecare jucător este plasat în rândul său. În pregătirea bătăliei, se trage câte o carte de inamic aleatoriu pentru fiecare rând. Mulți inamici vor genera alți inamici pentru a umple rândul lor. Deși jucătorii pot ataca inamicii din oricare rând, aceștia vor răspunde atacând jucătorul din propriul lor rând.

Inamicii vor avea fie atacuri statice pe care le vor face în fiecare rundă, își vor determina atacul printr-o aruncare de zaruri sau vor avea un tipar prestabilit de atacuri.

Odată ce toți inamicii sunt învinși, jucătorii obțin recompensele pentru rândul lor de inamici. Acest lucru presupune tragera a 3 cărți aleatorii din pachetul propriu de recompense și alegerea uneia pentru a o adăuga în propriul pachet. Uneori, un jucător va găsi o recompensă de tip Bilet de Aur, care îi va permite să tragă o carte rară pentru a o adăuga la opțiunile lor de recompense.

De asemenea, șefii, inamicii de elită, magazinele și camerele cu comori vor permite jucătorilor să obțină recompense puternice suplimentare, precum poțiuni, cărți rare și relicve.

Dacă, în orice moment, oricare jucător ajunge la 0 puncte de viață, toți jucătorii pierd. Este, în cele din urmă, un joc de echipă! Însă, în cazul în care jucătorii înving șeful, pot considera că este o victorie sau pot trece la Actul 2 și pot lupta împotriva unor inamici și șefi mai puternici.

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Crowdfunding Știri

Trei noi extensii la Heroes of Might&Magic în curând pe Gamefound

Archon Studio a dezvăluit recent că Heroes of Might & Magic III: The Board Game va fi prezent pe Gamefound cu trei noi extensii. Aceast anunț vine în urma unei campanii Kickstarter inițiale de succes, care a strâns sprijin din partea a aproape 27.000 de susținători, acumulând 3.834.885 Euro. În urma unei cereri mari, Archon […]

Citește mai mult
Știri

IV Studios anunță Brink, un nou joc în universul Moonrakers

IV Studios, echipa din spatele joculurilor Moonrakers și Veiled Fate, a anunțat noul lor proiect: Brink. Acest joc de strategie ce urmează să fie lansat promite să ducă jucătorii într-o aventură pentru putere și influență în universul în continuă expansiune a Moonrakers. “Brink” îi aruncă pe jucători în inima unui sistem solar plin de oportunități. […]

Citește mai mult
Știri

Viitor incert pentru site-ul de știri Dicebreaker în urma achiziției de către IGN

Viitorul site-ului de știri despre jocuri de societate, Dicebreaker, a rămas incert după concedierea editorului șef Matt Jarvis și a jurnalistului Alex Meehan în urma preluării companiei de către IGN. Tăcerea continuă de patru săptămâni pe parcursul procesului de preluare. Jarvis, care a condus site-ul încă de la înființare în 2019, a trimis un email […]

Citește mai mult