Tabara Jocurilor 2024

Start Player

Articol scris de:

start_playerStart Player

Anul apariţiei: 2008

Nr. jucători: 2 – 99

Durata unui joc: 1 minut

Designer: Ted Alspach

Dependenţa de limbă: Este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Z-Man Games

Despre Start Player e cam mult să spui că e un joc tipic. Start Player e doar un pachet de 54 cărți, fiecare din ele fiind folosită doar pentru a determina cine începe următorul joc. De fapt, acesta e singurul scop a lui Start Player, să determine primul jucător, după cum îi zice și numele. Pe lângă cele 54 cărți, în pachet mai este și un meeple inscripționat cu Start Player, pentru câștigătorul ascestui scurt joc.

start_player_1Tot ce trebuie făcut e să tragi o carte din pachet și să o citești. Primul jucător poate fi cel care are cei mai mulți nasturi pe el, cel care are sprâncenele cele mai stufoase, cel care are picioarele cele mari sau chiar cel care a întors cartea. Vă lăsăm pe voi să descoperiți celelalte variante, cele mai multe sunt foarte amuzante.

Pe lângă textul care decide cine este primul jucător, fiecare carte conține și o mică bandă desenată cu discuții amuzante între zaruri, meeples sau alte piese de joc.

start_player_2Start Player nu e un joc ieftin, prețul său fiind în jur de 65 lei, cam mult pentru un simplu pachet de cărți, dar vă asigurăm că e foarte distractiv! Sigur nu va fi cumpărat de jucători ocazionali, dar pentru boardgamerii cu peste 100 jocuri e o adiție interesantă la colecție. Noi îl avem de peste o lună și nu începem nici un joc fără el și ne distrăm de fiecare dată. Dacă e să raportez distracția la banii dați, e clar că merită și ultimul bănuț. Dacă e să mă uit doar la preț, sunt jocuri care pot fi jucate la modul serios la banii ăștia.

Plusuri: Amuzant, rapid și răspunde la veșnica întrebare “cine începe?”

Minusuri: Un pic scump, nu e un joc propriu-zis, mai degrabă o unealtă

Siteul boardgamers.ro e un proiect lansat în luna mai 2011 și a publicat articole până în 2020. Recenziile jocurilor au fost mutate pe Gazeta Jocurilor.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

Voulez vous jouer avec moi, ce soir? – Review – Cina la Paris

Cu toții ne dorim sa gustam din viata de noapte a orașului iubirii. Cina la Paris te invita sa faci asta, insa de pe partea cealaltă a baricadei, adica din punctul de vedere al industriei ospitalitatii și, în loc de distracție, te va pune puțin la munca. Vei intra în pielea unui antreprenor în plin […]

Citește mai mult
Reviews

Salvează lumea cu Daybreak, joc nominalizat la Kennerspiel 2024

Daybreak, nominalizat la Kennerspiel des Jahres 2024, este un joc cooperativ pentru 1-4 jucători despre combaterea schimbărilor climatice, avându-i ca designeri pe Matt Leacock (cunoscut pentru Pandemic, unul dintre cele mai populare și iubite jocuri de societate cooperative) și Matteo Menapace. Jucătorii iau rolul unei puteri mondiale (China, Europa, Statele Unite și Majoritatea Lumii) care […]

Citește mai mult
Reviews

In padurea cu alune, aveau casa 2 bursuci, vine pupaza si spune…

Toți visam la plimbări lungi prin natura, în care sa vedem peisaje impresionante, sa cream amintiri frumoase și sa întâlnim animale sălbatice. Nu chiar orice animal sălbatic, cu toate ca o întâlnire nas în nas cu Moș Martin ar creea cu siguranță niste amintiri memorabile, însă nu prea văd pe nimeni sa își dorească asta. […]

Citește mai mult