Tabara Jocurilor 2024

Tenby, un orașel din Țara Galilor inspiră un joc sprijinit de comunitate

Peste 400 de persoane au promis aproape 12.000 de lire sterline pentru a se asigura că jocul de cărți ‘Tenby’ poate fi produs.

“Am fost destul de uimit,” a recunoscut creatorul său, Benjie Talbott. “Am vizat o finanțare de 5.500 de lire sterline prin Kickstarter pentru a demara proiectul, dar acest obiectiv a fost depășit în mai puțin de 16 ore.”

Benjie, în vârstă de 36 de ani, a declarat că jocul ‘draguț și cochet’ Tenby este potrivit pentru persoanele de peste opt ani și poate fi bucurat atât de grupuri cât și de jucători singuri.

Acesta include 18 cărți speciale ’emblemă’ – inclusiv Muzeul Tenby, Biserica St Mary și chiar celebrul vizitator marin, Wally the Walrus – printre cele care pot fi colectate de jucători.

“Este un joc de construire a străzilor prin selecție de cărți,” a explicat Benjie. “Jucătorii vor construi rânduri formate din case, magazine, chei și puncte de reper, obținând puncte prin potrivirea caracteristicilor de pe cărțile adiacente pentru întregul rând.”

Benjie a petrecut ultimii 15 ani lucrand ca și compozitor muzical pentru programe TV, inclusiv Hinterland și Hidden. El a creat multe jocuri ca hobby în timpul liber, dar acum a decis să investească cea mai mare parte din timpul și energia sa în design de jocuri, Tenby fiind primul proiect lansat pentru compania sa Cosy Cub Games.

“M-am crescut în mijlocul Țării Galilor și absolut iubesc Tenby, am vrut să sărbătoresc moștenirea mea galeză și orașul frumos, și sper că oamenii din Tenby s-ar putea simți încântați că orașul lor va fi reprezentat într-un joc de societate.” a spus el.

Datorită succesului campaniei Kickstarter – care conectează creatorii cu susținătorii pentru a finanța proiecte – Benjie se așteaptă ca jocul să fie disponibil pentru vânzare în timp util pentru Crăciun.

Prețul în magazine va fi de 33 de lire sterline, dar cei care promit 28 de lire sterline sau mai mult pe Kickstarter vor primi gratuit o copie.

Gazeta Jocurilor

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Invincible: O Nouă Aventură în Universul Supereroului

Ceea ce a început ca o serie de benzi desenate în 2003 s-a transformat într-o serie multimedia, incluzând un serial animat și un joc video. Acum, avem Invincible: The Hero-Building Game, un joc de societate disponibil acum pentru precomandă. Conform unui comunicat de presă oficial, Invincible: The Hero-Building Game este o experiență cooperativă bazată pe […]

Citește mai mult
Crowdfunding Știri

Terraria: Trailer Lansat Înainte de Începerea Campaniei

Terraria, un joc video 2D sandbox de tip action-adventure, a devenit un fenomen global de la lansarea sa în 2011. Dezvoltat de Re-Logic, Terraria oferă jucătorilor o lume generată procedural, plină de posibilități. Cu vânzări de peste 50 de milioane de copii pe PC, console mobile și platforme dedicate, Terraria și-a câștigat locul ca fiind […]

Citește mai mult
Știri

Câștigătorii concursului de design Diana Jones Award primesc premiu în valoare de 6.500 de dolari

Comitetul premiului Diana Jones a dezvăluit cei patru câștigători al celui mai recent program destinat designerilor emergenți, care vor primi fiecare un pachet de premii în valoare de 6.500 de dolari, incluzând o excursie cu toate cheltuielile plătite la Gen Con. Programul își propune să amplifice vocile designerilor de jocuri de societate aflați la început […]

Citește mai mult