Tabara Jocurilor 2024

UK Games Expo începe în două săptămâni

Ce este UKGE?

UKGE, sau UK Games Expo, este cel mai mare festival de jocuri de societate din Marea Britanie, care are loc la NEC din Birmingham în jurul lunii iunie a fiecărui an. Evenimentul a crescut exponential în fiecare an, atrăgând publisheri și designeri din Marea Britanie și din toată lumea.

Este probabil al treilea ca mărime în lume după Essen Spiel (Germania) și GenCon (SUA). În Romănia, Zilele Jocurilor de la Târgu Mureș este cel mai mare festival din țară, sărbătorind anul acesta a 10-a ediție pe 25-27 octombrie 2024. Tradiția a fost continuată prin apariția Game ON! Festival anul trecut la Timișoara și FIJJ anul acesta la București.

UKGE 2024
Datele pentru UK Games Expo 2024 sunt de vineri, 31 mai 2024, până duminică, 2 iunie 2024, iar anul acesta marchează cea de-a 16-a ediție a evenimentului. Se vor folosi trei săli complete ale NEC, care vor include un număr mare de expozanți, un Bring & Buy, ateliere, evenimente și multe altele.

Ce poți face la UKGE

Expozanți UKGE

Cel mai mare atracție a UKGE este numărul imens de expozanți disponibili. Vrei să vezi cele mai noi jocuri de masă? Vrei să-l întâlnești pe designerul jocului favorit? Să testezi câteva jocuri complet noi? Sau pur și simplu vrei să cumperi câteva jocuri noi? Cu siguranță vei găsi ceva printre sălile UKGE. Există mai mult decât suficiente de văzut într-un weekend.

Bring & Buy UKGE

UKGE organizează în fiecare an un Bring & Buy, care este o oportunitate excelentă de a vinde jocurile pe care nu le mai joci și de a cumpăra ieftin jocurile altora. Sunt întotdeauna cozi lungi pentru acesta la începutul evenimentului, așa că merită să aștepți puțin înainte de a trece pe acolo, dar jocurile sunt rezervate în avans, ceea ce înseamnă că poți verifica jocurile disponibile înainte de a ajunge acolo.

Există câteva schimbări în Bring & Buy pentru 2024, dar acestea afectează mai mult vânzătorii decât participanții – unde poți lăsa doar un maxim de 20 de jocuri, prețurile sunt acum fixate, iar prețul minim este de £5. Merită totuși menționat că tranzacțiile se fac doar cash.

Zona de joacă și Biblioteca de Jocuri de Societate

O parte importantă a oricărui festival este posibilitatea de a juca jocuri cu prietenii – sau de a face unii noi prin jocuri. UKGE are o sală practic dedicată posibilității de a te așeza cu prietenii tăi și de a te bucura de achizițiile pe care le-ai făcut. Nu vrei să cumperi nimic, sau vrei să încerci înainte de a cumpăra? Există și o Bibliotecă de Jocuri de societate, care găzduiește peste 1.000 de jocuri. Du-te la bibliotecă cu un act de identitate și plătește o garanție de £10, care îți oferă un card de bibliotecă. Apoi împrumută ce dorești!

Turnee și Testare de Jocuri

Când aduni atât de mulți gameri, este o oportunitate excelentă de a pune acest joc în folosință. UKGE găzduiește o serie de turnee pentru diferite jocuri, inclusiv Campionatul Național de King of Tokyo și Catan. Există o serie de jocuri cu cărți, de la Lorcana la Digimon, jocuri de miniaturi precum Bushido și Star Wars: Shatterpoint, dacă vrei să joci în mod competitiv, la orice nivel, va exista ceva pentru tine.

La fel, dacă ai prefera să joci pentru a ajuta dezvoltarea unui joc în loc de a concura, există întotdeauna oportunități de testare a jocurilor, fie cu Playtest UK, fie la standurile individuale. Ai ocazia să încerci un joc nou și interesant și să oferi feedback despre experiența ta.

Vom reveni cu știri din timpul evenimentului și noi lansări de jocuri ce vor fi anunțate în cadrul UKGE 2024!

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Lansarea digitală a jocului Wingspan pentru platforma PlayStation

Într-o veste care a luat prin surprindere mulți fani PlayStation, versiunea digitală a unuia dintre cele mai populare jocuri de societate a fost lansată pe toate platformele în 2020, cu excepția PS4 și PS5. Cu toate acestea, a fost anunțată o soluție pentru această problemă, iar Wingspan va fi disponibil și pe PlayStation în curând. […]

Citește mai mult
Crowdfunding Știri

Trei noi extensii la Heroes of Might&Magic în curând pe Gamefound

Archon Studio a dezvăluit recent că Heroes of Might & Magic III: The Board Game va fi prezent pe Gamefound cu trei noi extensii. Aceast anunț vine în urma unei campanii Kickstarter inițiale de succes, care a strâns sprijin din partea a aproape 27.000 de susținători, acumulând 3.834.885 Euro. În urma unei cereri mari, Archon […]

Citește mai mult
Știri

IV Studios anunță Brink, un nou joc în universul Moonrakers

IV Studios, echipa din spatele joculurilor Moonrakers și Veiled Fate, a anunțat noul lor proiect: Brink. Acest joc de strategie ce urmează să fie lansat promite să ducă jucătorii într-o aventură pentru putere și influență în universul în continuă expansiune a Moonrakers. “Brink” îi aruncă pe jucători în inima unui sistem solar plin de oportunități. […]

Citește mai mult