Tabara Jocurilor 2024

Armadora

Articol scris de:

armadoraARMADORA

Anul apariţiei: 2013

Nr. jucători: 2 − 4

Durata unui joc: 30 minute

Designer: Christward Conrad

Dependenţă de limbă: Nu este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Blackrock Editions

 

Armadora e un joculeţ abstract în care jucătorii controlează orci, elfi, magi sau goblini în încercarea de a aduna cât mai mult aur. Când zic “adună”, mă refer că are, la sfârşitul jocului o valoare mai mare pe jetoanele dintre garduri decât a celorlalţi jucători. Jocul e o reimplementare a jocului Nuggets apărut în 2003.

???????????Tabla de joc e mică, are doar 27×20,5cm, aşa că nu are nevoie de mult spaţiu pe masă. Şi cutia jocului e mică, dar nu trebuie să vă lăsaţi înşelaţi de dimensiunile reduse, jocul e unul mare în pachet mic. Pe scurt, tura jucătorului se rezumă la a aşeza o piesă cu faţa în jos sau până la două garduri. Piesele au valori diferite, iar scopul e să aibă majoritatea la sfârşitul jocului, în zonele cu aur. Între garduri nu poate fi o zonă mai mică de patru pătrate, aşa că pe harta de 5×8 pătrate sunt posibilităţi practic nelimitate de împărţire, aşa că nu veţi avea niciodată două partide identice.

???????????Aveţi la dispoziţie şi o variantă avansată a jocului, în care fiecare rasă are câte o abilitate specială, iar în zonele pline şi închise se pot aduce întăriri. În regulament e indicat să începeţi cu varianta de bază, şi asa vă recomandăm şi noi să jucaţi. Din păcate, varianta avansată poate părea un pic neechilibrată, puterile speciale ale raselor nefiind egale. Dar nu vă faceţi griji, jocul e suficient de plăcut în varianta sa de bază şi sunt de apreciat simplitatea şi rejucabilitatea sa. Puneţi pe lângă un joc bine făcut şi faptul că e într-o cutie mică şi îl puteţi lua cu voi peste tot şi e uşor de învăţat şi aveţi un joc perfect de jucat cu prietenii voştri care nu-s boardgameri.

Plusuri: Arată bine, e uşor de învăţat, rejucabilitate mare, amuzant şi tactic în acelaşi timp, varianta de bază e foarte bună.

Minusuri: Se găseşte greu în România, varianta avansată nu e echilibrată.

[mc4wp_form]

Siteul boardgamers.ro e un proiect lansat în luna mai 2011 și a publicat articole până în 2020. Recenziile jocurilor au fost mutate pe Gazeta Jocurilor.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

In padurea cu alune, aveau casa 2 bursuci, vine pupaza si spune…

Toți visam la plimbări lungi prin natura, în care sa vedem peisaje impresionante, sa cream amintiri frumoase și sa întâlnim animale sălbatice. Nu chiar orice animal sălbatic, cu toate ca o întâlnire nas în nas cu Moș Martin ar creea cu siguranță niste amintiri memorabile, însă nu prea văd pe nimeni sa își dorească asta. […]

Citește mai mult
Reviews

Conexiunea periculoasă Nord – Vest – Sud

Ne-au cocoșat, ne-au spart capetele, ne-au dat la gioale, s-a lăsat cu scandal și nu ne-am simțit așa bine cu o serie de board games de foarte mult timp! Jocurile din seriile North Sea, South Tigris și West Kingdom, opt la număr în acest moment, toate publicate de către Garphill Games, iar toate-l au ca […]

Citește mai mult
Reviews

11 jocuri educative de copii, recomandate de un copil de 4 ani jumătate.

Pentru că multe persoane ne-au cerut recomandări de jocuri pentru copii, l-am rugat pe Gruia să aleagă din ludoteca lui jocurile care îi plac cel mai mult. Gusturile lui se schimbă de la o zi la alta, însă aceasta este lista actuală, fără o ordine anume. Unele sunt jocuri educative care se pot juca începând cu […]

Citește mai mult