Tabara Jocurilor 2024

Carte: Board Games That Tell Stories de Ignacy Trzewiczek

Articol scris de:

boardgamesthattellstoriesBoard Games That Tell Stories de Ignacy Trzewiczek e o carte care prezintă cele mai bune articole de pe blogul autorului, dar și o serie de articole scrise de designeri și revieweri cunoscuți.

Ignacy Trzewiczek e fondatorul companiei Portal Games din Polonia și designerul unor jocuri de mare succes dintre care amintim 51st State, Stronghold, Robinson Crusoe, Prêt-à-Porter și Imperial Settlers. Pe lângă activitatea de design și conducere a companiei Portal Games, Ignacy are și un blog în care ne povestește întâmplări din viața lui de designer. Cartea de față e în primul rând o colecție de articole apărute pe blog, dar la final sunt și o serie de articole scrise de designeri celebri (Antoine Bauza, Bruno Cathala, Seiji Kanai, Vlaada Chvatil, etc), revieweri (Frank Kulkmann) și alți oameni din industrie.

Articolele lui Ignacy sunt foarte ușor de citit, sunt scurte (să nu uităm că sunt niște postări pe blog), dar foarte plăcute. Stilul său prietenos și faptul că Ignacy e un om foarte simpatic mă fac să vreau, în momentul acesta, toate jocurile lui în colecție, deși sunt sigur că nu-s toate pe gustul meu. Ignacy reușește să te facă să crezi că sunteți prieteni, chiar dacă nu v-ați cunoscut vreodată. Articolele din carte sunt o foarte bună radiografie a momentelor grele prin care trec designerii și editurile înainte să ne servească nouă produsul finit și chiar dacă Ignacy scrie într-un stil prietenos și face totul să pară ușor, e clar că nu e.

Recomand cartea Board Games That Tell Stories, cu toate că prețul ei în variante hardcover e un pic cam mare, dar ofertă o perspectivă interesantă asupra designului de jocuri de societate. Atenție însă, e posibil să vreți să cumpărați toate jocurile lui Ignacy după ce o citiți!

Cartea se poate comanda în varianta fizică de aici, sau în format digital de pe Amazon.

Siteul boardgamers.ro e un proiect lansat în luna mai 2011 și a publicat articole până în 2020. Recenziile jocurilor au fost mutate pe Gazeta Jocurilor.

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

In padurea cu alune, aveau casa 2 bursuci, vine pupaza si spune…

Toți visam la plimbări lungi prin natura, în care sa vedem peisaje impresionante, sa cream amintiri frumoase și sa întâlnim animale sălbatice. Nu chiar orice animal sălbatic, cu toate ca o întâlnire nas în nas cu Moș Martin ar creea cu siguranță niste amintiri memorabile, însă nu prea văd pe nimeni sa își dorească asta. […]

Citește mai mult
Reviews

Conexiunea periculoasă Nord – Vest – Sud

Ne-au cocoșat, ne-au spart capetele, ne-au dat la gioale, s-a lăsat cu scandal și nu ne-am simțit așa bine cu o serie de board games de foarte mult timp! Jocurile din seriile North Sea, South Tigris și West Kingdom, opt la număr în acest moment, toate publicate de către Garphill Games, iar toate-l au ca […]

Citește mai mult
Reviews

11 jocuri educative de copii, recomandate de un copil de 4 ani jumătate.

Pentru că multe persoane ne-au cerut recomandări de jocuri pentru copii, l-am rugat pe Gruia să aleagă din ludoteca lui jocurile care îi plac cel mai mult. Gusturile lui se schimbă de la o zi la alta, însă aceasta este lista actuală, fără o ordine anume. Unele sunt jocuri educative care se pot juca începând cu […]

Citește mai mult