Tabara Jocurilor 2024

Piața jocurilor în creștere: Planuri de extindere a UKGE pentru 2025

UK Games Expo, cel mai mare festival din Marea Britanie dedicat jocurilor de societate, va avea o extindere majoră în 2025, după ce un număr record de peste 39.000 de persoane au participat la evenimentul din acest an. Vizitatorii individuali au crescut cu peste 26% comparativ cu anul 2023, iar numărul expozanților a atins aproape 700, în creștere cu 31% față de anul precedent.

UKGE este probabil al treilea ca mărime în lume după Essen Spiel (Germania) și GenCon (SUA). În Romănia, Zilele Jocurilor de la Târgu Mureș este cel mai mare festival din țară, sărbătorind anul acesta a 10-a ediție pe 25-27 octombrie 2024. Tradiția a fost continuată prin apariția Game ON! Festival anul trecut la Timișoara și FIJJ anul acesta la București.

Popularitatea festivalului a dus la aglomerație în special sâmbătă, la evenimentul care a durat trei zile, cu cozi mari în cele trei săli, ambuteiaje în jurul celor mai populare standuri și intersecții aglomerate, iar unele mese de demo fiind complet rezervate pentru ziua respectivă în câteva minute de la deschiderea ușilor.

Richard Denning, unul dintre organizatorii Expoziției de Jocuri din Marea Britanie, a declarat că evenimentul de anul viitor va folosi Hala 4, cu o suprafață de 16.700 mp, alături de spațiul său existent din Halele 2, 3 și 3a.

El a menționat că această schimbare va fi una pozitivă pentru expozanți, aceștia preferând fronturi mai late decât să fie în spatele unor săli adânci, adăugând că noua configurație ar ajuta la fluxul de persoane.

Caezar Al-Jassar, directorul editurii de jocuri și sponsorul UK Games Expo, Alley Cat Games, a declarat: „Alley Cat Games a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor, în comparație cu anul anterior, ceea ce urmează o tendință similară cu anii precedenți. Calitatea, numărul de expozanți și jocuri oferite în acest an au atins niveluri fără precedent, iar creșterea expoziției în acest fel este fantastică pentru toți cei implicați.

O privire asupra atmosferei de anul acesta de la UKGE se poate vedea în video-ul postat de creatorul de conținut Namwolley pe canalul său de youtube:

Citește și:

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Știri

Descoperire Uimitoare: Colecție Medievală de Jocuri găsită

Descoperirea unei colecții de jocuri de aproape 1.000 de ani, inclusiv un pion de șah bine conservat, piese de joc și zaruri, a fost un eveniment deosebit pentru un grup de arheologi. Această descoperire promite o perspectivă interesantă asupra lumii jocurilor nobilimii medievale și a originilor jocului de șah în Europa. Cu mai mult de […]

Citește mai mult
Știri

Essen Spiel renunță la folosirea artei AI în promovarea festivalului

Essen Spiel, a anunțat că renunță la utilizarea imaginilor generate de inteligența artificială pentru promovarea evenimentului în urma criticilor apărute din cauza campaniei de anul trecut și a incertitudinilor legale legate de tehnologie. Festivalul din Germania este cel mai mare festival de jocuri de societate din lume, urmat de GenCon (SUA) și UK Games Expo (Marea Britanie). […]

Citește mai mult
Știri

Nominalizările pentru Spiel des Jahres 2024 au fost anunțate

Nominalizările pentru Spiel des Jahres (Jocul Anului) pentru 2024 au fost anunțate astăzi printr-un live stream, evenimentul fiind așteptat cu mare interes. Acest premiu este considerat cea mai mare distincție din industria jocurilor de scoietate, onorând jocurile care se evidențiază prin inovație, accesibilitate și divertisment. Din momentul înființării sale în 1979, Spiel des Jahres a […]

Citește mai mult