Spiel Essen 2024: Festivalul de jocuri de societate se pregateste pentru un alt an record

Spiel Essen, cel mai mare festival de jocuri de societate din lume, se pregătește pentru un alt an record. Un val de interes a dus la vânzarea completă a spațiului său de expoziție, în ciuda creșterii capacității disponibile. Evenimentul va acoperi, pentru prima dată în cei 41 de ani de istorie ai săi, întreaga suprafață a șase săli de la centrul expozițional Messe Essen.

Festivalul din Germania este cel mai mare festival de jocuri de societate din lume, urmat de GenCon (SUA) și UK Games Expo (Marea Britanie). În România, Zilele Jocurilor de la Târgu Mureș este cel mai mare festival din țară, sărbătorind anul acesta a 10-a ediție pe 25-27 octombrie 2024. Tradiția a fost continuată prin apariția Game ON! Festival anul trecut la Timișoara și FIJJ anul acesta la București.

Merz Verlag, organizatorul festivalului, a declarat că un număr fără precedent de expozanți au solicitat să-și mărească standurile pentru evenimentul din 2024, în același timp atrăgând un număr semnificativ de noi publisheri, astfel încât există acum o listă de așteptare pentru alți expozanți.

Festivalul de anul trecut, care a atras peste 930 de expozanți, a extins suprafața evenimentului la aproximativ 62.500 mp. Această suprafață de expo a fost acum mărită cu aproape 10%, la peste 68.500 mp, pentru evenimentul din 2024.

“Suntem copleșiți de fluxul către festivalul nostru”, a spus Carol Rapp, director general la Merz Verlag. Ea a continuat: “Am știut destul de devreme că va fi mai plin decât în 2023, dar chiar înainte de termenul limită, am primit un număr mare de înscrieri.”

Anul trecut, organizatorii au remodelat toate cele șase săli, împarțind târgul în segmente separate pentru jocuri pentru copii, familie și jocuri ușoare până la medii, jocuri pentru experți, miniaturi, jocuri RPG, cu un amestec de standuri mici, medii și mari în fiecare zonă.

Merz Verlag speră la o prezență record pentru evenimentul din acest an, apropiindu-se de cei 209.000 de participanți înregistrați înainte de pandemie cu Spiel din 2023, care a atras 193.000 de persoane.

Citește și:

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

HowToPlay.ro

Știri

Figurine dezvăluite pentru Rayman: The Board Game

Cunoscut pentru lipsa atenției primite în ultimii ani, personajul Rayman urmează să primească onoarea unui joc de societate, care va fi lansat pe platforma Kickstarter în septembrie 2024. Compania Flyos Games a prezentat recent figurinele pentru jocul Rayman: The Board Game, ce includ personaje detaliate precum Rayman, Globox, Barbara și un King Teensie adorabil, toate […]

Citește mai mult
Știri

Ce ne face cu ochiul la SPIEL Essen 2024 [Preview]

SPIEL Essen, cel mai mare târg din industria board games din Europa, se prezintă în forță și în octombrie 2024. Cu cele mai multe board games anunțate din toți anii, plus mai mulți expozanți, mai mult spațiu asignat (info in articol precedent aici) și chiar un board game creat special pentru eveniment numit Loot, creat […]

Citește mai mult
Știri

Noi jocuri lansate de Exploding Kittens

Patru jocuri noi de societate urmează să fie lansate în această vară de către creatorii Exploding Kittens, fiecare având propria sa tematică și particularități. “Let’s Hit Each Other With Fake Swords” sau “Hai să ne Batem cu Săbii” este un joc de cărți pentru trei până la șase jucători cu o tematică de lupte cu […]

Citește mai mult