Ticket to Ride: Europe

Articol scris de:

TICKET TO RIDE: EUROPE

Anul apariţiei: 2005

Nr. jucători: 2-5

Durata unui joc: 60 minute

Designer: Alan R. Moon

Dependenţa de limba: Nu este necesară traducerea jocului

Distribuitor: Days of Wonder

 


Ticket to Ride: Europe
a apărut în 2005, la un an după originalul Ticket to Ride. E un joc de familie, drăguţ şi uşor de învăţat, gândit în general pentru începători sau pentru oameni care nu vor să îşi consume timpul de joc cu lucruri complexe. După cum e destul de evident din titlu şi copertă, acţiunea jocului se învârte în jurul creerii de rute de cale ferată pe harta Europei. Designerul jocului e Alan R. Moon, acelaşi ca la toată seria Ticket to Ride, ilustraţiile îi aparţin lui Julien Delval. Ticket to Ride: Europe este distribuit de Days of Wonder, companie cunoscută pentru jocurile de familie de bună calitate.

Cutia Ticket to Ride: Europe

Regulile jocului sunt uşor de învăţat, jocul se poate explica în 5 minute, dar va dura câteva meciuri ca începătorii să poată concura cu adevărat jucătorii mai avansaţi. Harta jocului arată bine, e din carton rezistent, piesele cu trenuri din plastic sunt plăcute de folosit, singura critică ce se poate aduce e că în cazul mişcării accidentale a mesei sunt şanse mari ca trenurile să “deraieze” şi să fie destul de greu de pus la loc. Probabil nişte piese de lemn ar fi fost mai stabile pe masă, dar se pierdea la capitolul aspect. Cutia e bine organizată, piesele fiecărui jucători au câte un compartiment, la fel şi piesele de scor şi biletele cu destinaţii.

Harta Ticket to Ride: EuropeTicket to Ride: Europe se poate juca între 2 şi 5 jucători, dar jocul în 2 e destul de sărăcăcios, depinzând destul de mult de cărţile trase. Cum spuneam mai sus, jocul este unul uşor de învăţat, lucru foarte bun. Problema e că în Ticket to Ride: Europe nu se pot dezvolta strategii complexe, deci nu va satisface jucătorii avansaţi. Dar pentru familii cu copii sau pentru jucătorii ocazionali poate fi o alegere foarte bună, are suficientă interacţiune, tema este accesibilă, apare chiar şi  Bucureştiul pe hartă.

Pentru a creşte rejucabilitatea lui Ticket to Ride: Europe au apărut mai multe extensii, important este că extensiile sunt folosibile cu oricare joc de bază Ticket to Ride, nu doar cu varianta Europe. Extensiile sunt bilete de destinaţie noi (Europa 1912), hărţi noi (Asia, India, Elveţia) sau chiar un extraterestru şi un OZN (Alvin & Dexter).

Plusuri: Unul din cele mai bune jocuri de familie, uşor de învăţat, aspect drăguţ, temă accesibilă, e plăcut de revenit la el din când în când, cutie şi componente de calitatea binecunoscută de la Days of Wonder.

Minusuri: Jocul în 2 jucători nu oferă nici o satisfacţie, nerecomandat avansaţilor.

Ticket to Ride: Europe ne-a fost pus la dispoziţie de Laci, căruia îi mulţumim frumos.

Siteul boardgamers.ro e un proiect lansat în luna mai 2011 și a publicat articole până în 2020. Recenziile jocurilor au fost mutate pe Gazeta Jocurilor.

HowToPlay.ro

5 thoughts on “Ticket to Ride: Europe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

Beppo Ieduțul Nărăvaș – Review

Micuțul Gruia coborî repede pe scara căsuței din copac. Se strecurase cât de ușor putuse astfel încât ceilalți copii din căsuța sa nu il vadă. Voia sa ajungă acasă primul, voia sa fie el cel care castiga provocarea. Mai știa si ca prietenii lui erau cam glumeți și puși pe șotii, cel mai bine era […]

Citește mai mult
Reviews

Urc la deal, cobor la vale – Maple Valley Review

După succesul avut cu Creature Comforts, cei de la Kids Table BG ne invită să revenim în satul dintre munți și să pornim într-o nouă aventură în Maple Valley. Cele mai drăguțe animăluțe din universul jocurilor de societate au din nou nevoie de ajutorul tău. După ce și-au umplut cămările cu bunătăți, au terminat de […]

Citește mai mult
Reviews

Foundations of Rome – Review by Masa cu Boardgames

Morcheeba spune că Roma “nu a fost construită într-o zi”, iar Foundations of Rome reprezintă destul de bine această zicală. Deși prin acest board game poți construi Roma de mai multe ori într-o zi, ba chiar de vreo 2 ori în 2 ore, pentru a atinge perfectiunea ai nevoie de muuuulte zile. La Masa cu […]

Citește mai mult