Tabara Jocurilor 2024

Reiner Knizia dă startul seriei Mythos de jocuri pentru doi jucători

Ichor și Iliada sunt primele două jocuri dintr-o nouă serie de jocuri de societate pentru doi jucători din Colecția Mythos.

Cele două jocuri noi, create de celebrul designer Reiner Knizia, vor lansa o serie de titluri pentru doi jucători inspirate de poveștile mitologice clasice. Ichor și Iliada sunt două jocuri de societate cu o durată de sub 40 de minute, explorând tematica bătăliilor între oameni și zei.

Colecția Mythos este creația Bitewing Games, editura de jocuri care a lucrat cel mai recent cu Knizia la viitoarea pereche de jocuri euro, Cascadero și Cascadito. Dacă nu sunteți familiarizat cu Knizia, acesta este unul dintre cei mai prolifici designeri de jocuri de societate din spatele unor titluri precum Lost Cities, Tigris & Euphrates și Modern Art.

Iliada va fi un joc bazat pe plasarea de tile-uri, care necesită ca ambii jucători să-și gândească momentul utilizării pieselor mai puternice pe măsură ce tabla devine o bătălie aprigă între greci și troieni. Cu această confruntare mitologică ca fundal, adversarii vor plasa pe rând piese pe o tablă de 6×6, într-un mod pe care publisherul îl aseamănă cu Samurai, Blitzkrieg și Caesar. Pentru a câștiga, este necesară alocarea tactică a celor mai bune unități și capacitatea de a ști când o bătălie este pierdută și când poți interveni pentru o victorie surpriză.

Comparativ, Ichor prezintă o premisă mai abstractă și cu un set de mecanici diferite. Asemănat cu Santorini de editură, Ichor îi provoacă pe cei doi jucători să fie primii care își folosesc toate piesele, mutând figuri unice pe tablă – zei greci precum Zeus, Atena și Afrodita de o parte și monștri precum Ciclopul, Sirena, Minotaurul și alte creaturi mitice de cealaltă parte. Toate piesele au o abilitate unică puternică în plus față de mișcarea obișnuită.

Acum câțiva ani, am auzit un interviu în care Reiner Knizia menționa că editorii nu sunt interesați de jocurile pentru doi jucători, așa că preferă să nu le proiecteze.. Acest lucru m-a uimit!

Nick Murray, co-fondator Bitewing Games

Totul a început cu mine rugându-l pe Reiner să-mi arate cele mai bune designuri de doi jucători ale lui și chiar încurajându-l să creeze jocuri noi pe care le-am susține cu plăcere. De atunci, am strâns aproximativ 20 de designuri ale sale, de la jocuri vechi abstracte și ușor de jucat până la experiențe surprinzător de complexe și noi.”

Atât Ichor, cât și Iliada vor lansa o campanie Kickstarter comună la sfârșitul lunii iunie pentru a finanța publicarea. Bitewing Games se așteaptă ca ambele jocuri să înceapă să fie livrate susținătorilor în primele luni ale anului 2025.

Titluri viitoare din Colecția Mythos sunt încă în dezvoltare, dar se pare că viitorul acestei inițiative se va baza, cel puțin parțial, pe succesul acestor prime două lansări.

Citește și:

Dăm o tură prin știrile lumii pentru a-ți aduce ultimele noutăți despre jocuri de societate și cele mai noi lansări de board games

Tabara Jocurilor 2024
HowToPlay.ro

Crowdfunding Știri

Trei noi extensii la Heroes of Might&Magic în curând pe Gamefound

Archon Studio a dezvăluit recent că Heroes of Might & Magic III: The Board Game va fi prezent pe Gamefound cu trei noi extensii. Aceast anunț vine în urma unei campanii Kickstarter inițiale de succes, care a strâns sprijin din partea a aproape 27.000 de susținători, acumulând 3.834.885 Euro. În urma unei cereri mari, Archon […]

Citește mai mult
Știri

IV Studios anunță Brink, un nou joc în universul Moonrakers

IV Studios, echipa din spatele joculurilor Moonrakers și Veiled Fate, a anunțat noul lor proiect: Brink. Acest joc de strategie ce urmează să fie lansat promite să ducă jucătorii într-o aventură pentru putere și influență în universul în continuă expansiune a Moonrakers. “Brink” îi aruncă pe jucători în inima unui sistem solar plin de oportunități. […]

Citește mai mult
Știri

Viitor incert pentru site-ul de știri Dicebreaker în urma achiziției de către IGN

Viitorul site-ului de știri despre jocuri de societate, Dicebreaker, a rămas incert după concedierea editorului șef Matt Jarvis și a jurnalistului Alex Meehan în urma preluării companiei de către IGN. Tăcerea continuă de patru săptămâni pe parcursul procesului de preluare. Jarvis, care a condus site-ul încă de la înființare în 2019, a trimis un email […]

Citește mai mult